Ted's Column (week 36)

Ted's Column (week 36)
Moederdag 2019

Promotie WK 2014 (Amsterdam) - Dinsdag was de eerste vergadering van een klein comité, dat zich inzet om de wereldkampioenschappen van 2014 in Amsterdam te promoten.

› alles over het Badminton Festival!

Promotie WK 2014 (Amsterdam)

Aanwezig waren Peter Bookelman (Topsport Amsterdam) en van BNL Geert Jan Venekamp, Martijn van Dooremalen, Daphne Oldenhof en ondergetekende.

We hebben afgesproken om vooral internationaal aan de weg te gaan timmeren via het toesturen aan de BWF Council Members van het bidbook en het maken van een flitsend filmpje, waarin Amsterdam & badminton wordt gepromoot. Daarvoor zijn inmiddels lijnen uitgezet binnen Amsterdam, en van NOS Studio Sport hopen we binnenkort enkele fraaie beelden te ontvangen.

Karin nieuw bestuurslid

De afgelopen week heb ik ook veel gesproken met leden van het dagelijks bestuur over de gang van zaken en specifiek ook met het kandidaat-bestuurslid voor de functie Breedtesport & Recreatie. Karin van der Valk heeft zaterdag gelukkig haar ja-woord gegeven en dat werd met applaus begroet door de overige bestuursleden.

Bijscholing Ron Daniëls

Zaterdagmorgen heb ik het begin van de VBO-bijscholing van Ron Daniëls meegemaakt in Odijk. Goeie trainers zijn altijd omstreden, is mijn ervaring, en dat geldt ook voor de globetrotter Daniëls, die afwisselend in België, Nederland, Denemarken en Vietnam vertoeft. Hij had de trainers meteen bij de kladden. Vooral met zijn opmerking dat een partij altijd een oorlog is (of woorden van gelijke strekking) hield hij de aandacht goed vast. Ik moest helaas weg, maar ik heb begrepen dat de bijscholing een eclatant succes was. Complimenten dus voor organisator VBO en voor Daniëls.

Lottes foto's

Vandaag met mijn Mieke lange fietstocht gemaakt en aan natuurfotografie gedaan. Fotograferen is naast muziekmaken vooral háár grote hobby. Ze maakt mooie foto’s, heeft voor het tijdschrift BadmintonInfo al eens een fraaie fotoreportage gemaakt van Lotte Jonathans. Jammer dat Lottes foto'ss – vanwege haar switch van Carlton naar Yonex – niet meer gebruikt kunnen worden.

Nieuwe CLEAR!s

Verder de enigszins hilarische film RED (met Bruce Willis, Richard Dreyfuss en Morgan Freeman) bekeken. En als ik dan tenslotte weer terug ga naar badminton, dan kom ik terecht bij CLEAR! Verenigingen dat er prima uitziet. Mooi werk van de eindredacteuren Erik en Rogier. Tenslotte met twee jeugdige redacteuren (Marianka en Aize) gewerkt aan CLEAR! topbadminton & competitie.

Beide online magazine komen maandag uit. Ik raad je aan om ze beiden te lezen. Zeer de moeite waard.

Agenda komende week

  • 5: kantoordag
  • 6: gesprekken met o.a. Angela Segredati (hoofd financiën van BNL), Paula Rip (over promotie-activiteiten) en Ton Wijers (bondspenningmeester over het contributieplan)
  • 7: interview met De Telegraaf (samen met Betty Krab, ons bestuurslid topsport)
  • 8: privé
  • 9: kantoordag
  • 10: gesprekken op het bondsbureau met de VBO en met LCW-voorzitter Freek Cox (samen met Ger Tabeling, bestuurslid wedstrijdzaken)

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!