Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Waarom ik vrijwilliger ben door Marije Ronteltap

Mijn naam is Marije Ronteltap. Ik ben 38 jaar en ik woon in Zoetermeer. Jarenlang heb ik competitie gespeeld bij Conquesto (voormalig Eridos en Aigis).

Sinds een aantal jaar speel ik niet meer actief. Dit kwam door het grote aantal blessures dat ik had.

Maar ik zet me wel nog steeds in als vrijwilliger voor de club. Sinds 1999 organiseer ik al het jaarlijkse senioren- en jeugdtoernooi. Samen met Francine Kok, Commissie Ledenwerving En Behoud (CLEB), heb ik een aantal jaar met een stand bij ons het Stadshart gestaan voor de Vrijwilligersmarkt en de Nationale Sportweek. Tevens hebben wij samen het 1e Open NK Speedbadminton georganiseerd.

Dus zoals je ziet: aan activiteiten was er geen gebrek, maar aan handjes wel...

Zoals bij zoveel sportverenigingen het geval is: de meeste dingen komen altijd op dezelfde schouders terecht. Mensen willen wel graag dat er activiteiten gepland worden, maar als het puntje bij het paaltje komt, wil niemand er ook daadwerkelijk zijn handen voor uit de mouwen steken.

Daarom heb ik besloten om voor Badminton Nederland de rol – wederom als vrijwilliger – op me te nemen van Coördinator Toernooizaken voor regio Zuid-West. Deze vacature stond al lange tijd open en het is natuurlijk wel de bedoeling dat er een aanspreekpunt is waar verenigingen met hun vragen en opmerkingen betreffende toernooien terecht kunnen. Dus als mensen vragen hebben omtrent een toernooi, kunnen ze contact met me opnemen via toernooizuidwest@badminton.nl of mronteltap@badminton.nl.

In Regio Zuid-West zijn we dit jaar voor het eerst begonnen met een RTC (Regio Toernooien Circuit). Het eerste toernooi van Delft is reeds geweest. Omdat het toernooi van Invictus helaas niet door kan gaan is het volgende toernooi het Master-4-6-8 toernooi van Conquesto op 28 en 29 april 2012. Komt dus allemaal kijken in de Noordwesterhal! De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie over het RTC en de toernooien die hier onderdeel van uitmaken op: http://www.badminton.nl/zuid-west/toernooien/regio_toernooien_circuit.

Ik wil nog even benadrukken dat er zonder vrijwilligers heel weinig tot stand komt, dus mensen: trek geen scheve gezichten en verzin geen uitvluchten als er vanuit de sportclub een vraag komt om hulp. Maar help elkaar om badminton nog beter op de kaart te zetten en nog meer mensen aan het spelen te krijgen (dus niet alleen op de camping).

Sportieve groet,
Marije Ronteltap

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws