Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Clinic aangepast badminton Groningen

In Groningen vindt donderdag 5 juli de eerste Special Heroes Day Noord Nederland plaats.

Ruim driehonderd leerlingen van het speciaal onderwijs uit Groningen en Drenthe nemen deel aan deze speciale sportdag waarbij ze kennis maken met verschillende takken van sport. Huis voor de Sport Groningen organiseert deze dag samen met Special Heroes. Badminton Nederland zal daar een clinic badminton geven op uitnodiging van Huis voor de Sport Groningen. Namens BNL zullen daarbij aanwezig zijn bondscoach Annie van Daal en van de nationale selectie de spelers Inge en Timo Bakker. Studenten van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding zorgen voor verdere ondersteuning.

De clinic wordt gehouden in Sportcentrum de ACLO in Groningen. De groep zal bestaan uit ongeveer 300 leerlingen met een verstandelijke beperking en een motorische achterstand in de leeftijd van 13 tot 18 jaar. Naast het badminton is er atletiek, voetbal, judo, dansen, basketbal, spinning, hockey, frisbee, tennis en korfbal.

De dag begint om 10.00 uur met een gezamenlijk warming up. Daarna worden de groepen verdeeld over de diverse sporten en zullen ieder half uur wisselen. De bedoeling is dat kinderen per sportonderdeel een half uur kennismaken met de tak van sport, daarna gaan ze door naar het volgende onderdeel. Om 14.00 uur de afsluiting van deze bijzondere sportdag.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Rune Massing vanuit Jakarta - dag 1

5 jaar geleden

volgend artikel

Aangepast badminton is gewoon kicken!

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws