clubzoeker

Duinwijck start met parabadminton

Duinwijck start met parabadminton

Badmintonclub Duinwijck in Haarlem start vanaf 13 oktober met badminton speciaal voor sporters met een lichamelijke beperking. Onder leiding van oud-international en coach Herman Leidelmeijer kan er twee keer per week worden getraind.

clubzoeker

Maak kennis met Sara Staats!

"Duinwijck biedt badminton op alle niveaus, van recreanten en jeugd tot eredivisie, met als doel zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de sport en lekker te laten bewegen. Badminton is een sport voor iedereen, dus willen we het ook voor de groep met een fysieke uitdaging interessant en toegankelijk maken. Of je nu in een rolstoel zit of een andere beperking hebt, samen kijken we naar de mogelijkheden die bij de persoon past." aldus André Terol, voorzitter van de technische commissie van Duinwijck.

Afstemming

Het aangepast badminton wordt gespeeld volgens de spelregels van het reguliere badminton met af en toe een kleine aanpassing. Er is hooguit hier en daar een extra spelregel die inspeelt op de soms aangepaste bewegingsvrijheid van een parasporter. Dit kan per persoon verschillen. De club uit Haarlem wil daarom goed met de spelers afstemmen wat zij nodig hebben om lekker te kunnen badmintonnen.

André: "De eerste maand organiseren we daarom gratis en geheel vrijblijvend ProbeerParabadminton, een soort inlooptrainingen waarmee parasporters kunnen uitproberen of badminton iets voor hen is. Ook zullen we op basis van de animo en behoefte van de spelers bekijken of de groep uiteindelijk wordt gesplitst in recreanten en (potentieel) competitieniveau."

Wie aangepast materiaal nodig heeft, zoals een sportrolstoel, kan terecht bij de uitleenservice van Uniek Sporten. Bij daadwerkelijke interesse om te gaan badmintonnen zijn er mogelijkheden via de WMO voor de aanschaf van sporthulpmiddelen. Ook bekijkt Duinwijck welke aanpassingen aan de hal eventueel nog nodig zijn om parasporters optimaal te kunnen faciliteren.

ProbeerParabadminton

ProbeerParabadminton start vanaf 13 oktober op donderdag van 19.00 tot 20.00 uur in aanwezigheid van parabadmintonner Sophie van den Broek en recreant Ilse Moerkerk. Vanaf 15 november beginnen de trainingen van Herman Leidelmeijer op dinsdag 20.00 tot 21.00 uur en op donderdag van 19.00 tot 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op duinwijck.com/parabadminton.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!