clubzoeker

Duinwijck start met parabadminton

Duinwijck start met parabadminton

Badmintonclub Duinwijck in Haarlem start vanaf 13 oktober met badminton speciaal voor sporters met een lichamelijke beperking. Onder leiding van oud-international en coach Herman Leidelmeijer kan er twee keer per week worden getraind.

SportSport

Maak kennis met Sterre Bang!

"Duinwijck biedt badminton op alle niveaus, van recreanten en jeugd tot eredivisie, met als doel zo veel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de sport en lekker te laten bewegen. Badminton is een sport voor iedereen, dus willen we het ook voor de groep met een fysieke uitdaging interessant en toegankelijk maken. Of je nu in een rolstoel zit of een andere beperking hebt, samen kijken we naar de mogelijkheden die bij de persoon past." aldus André Terol, voorzitter van de technische commissie van Duinwijck.

Afstemming

Het aangepast badminton wordt gespeeld volgens de spelregels van het reguliere badminton met af en toe een kleine aanpassing. Er is hooguit hier en daar een extra spelregel die inspeelt op de soms aangepaste bewegingsvrijheid van een parasporter. Dit kan per persoon verschillen. De club uit Haarlem wil daarom goed met de spelers afstemmen wat zij nodig hebben om lekker te kunnen badmintonnen.

André: "De eerste maand organiseren we daarom gratis en geheel vrijblijvend ProbeerParabadminton, een soort inlooptrainingen waarmee parasporters kunnen uitproberen of badminton iets voor hen is. Ook zullen we op basis van de animo en behoefte van de spelers bekijken of de groep uiteindelijk wordt gesplitst in recreanten en (potentieel) competitieniveau."

Wie aangepast materiaal nodig heeft, zoals een sportrolstoel, kan terecht bij de uitleenservice van Uniek Sporten. Bij daadwerkelijke interesse om te gaan badmintonnen zijn er mogelijkheden via de WMO voor de aanschaf van sporthulpmiddelen. Ook bekijkt Duinwijck welke aanpassingen aan de hal eventueel nog nodig zijn om parasporters optimaal te kunnen faciliteren.

ProbeerParabadminton

ProbeerParabadminton start vanaf 13 oktober op donderdag van 19.00 tot 20.00 uur in aanwezigheid van parabadmintonner Sophie van den Broek en recreant Ilse Moerkerk. Vanaf 15 november beginnen de trainingen van Herman Leidelmeijer op dinsdag 20.00 tot 21.00 uur en op donderdag van 19.00 tot 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op duinwijck.com/parabadminton.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!