clubzoeker

Smashing keert met een punt terug uit Wateringen

Smashing keert met een punt terug uit Wateringen

Afgelopen zaterdag nam Smashing het op tegen VELO. Wederom een uitwedstrijd voor Smashing, die plaatsvond in Wateringen.

clubzoeker

Maak kennis met Mark Caljouw!

De dag begon helaas met het nieuws dat Ella en Brandom ziek waren, dus gingen we met een kleiner team dan gepland op pad naar Wateringen.

We begonnen met de dubbels. In het herendubbel speelden Casper en Yannic tegen Russell Muns en Jim Middelburg. Het ervaren duo was iets te sterk en de wedstrijd werd verloren (10-21, 15-21). In het damesdubbel speelden Maureen en Lieke tegen Myke Halkema en Stefanie Nijsse. Ze waren gewaagd aan elkaar, maar helaas werd de dubbel verloren (13-21, 16-21).

Toen gingen de singles van start. Yannic nam het op tegen Dion Rovers. Met een goede start won Yannic de eerste set met 21-19. Ondanks de lange rally's verloor Yannic uiteindelijk met 11-21 en 14-21. Ondertussen was Leonie begonnen aan de single tegen Veda Diemel. Het ging gelijk aan elkaar op, maar op het eind ging Veda erover heen met 14-21. De tweede set was spannend, maar werd net verloren (19-21). Helaas geen derde set.

Hierna volgde de singles van Lieke en Teun. Teun heeft zijn eerste single van dit seizoen gespeeld tegen Mats Duwel. Hij ging goed van start en won de eerste set met 21-15, maar de tweede en derde set was Mats toch iets slagvaster (8-21, 11-21). Lieke nam het op tegen Hanna Couwenhoven. Lieke speelde goed en won met overtuiging. Het eerste puntje was binnen voor Smashing (21-17, 21-10).

Als laatste werden de mixen gespeeld. Leonie en Casper speelden tegen Russell en Myke. Leonie en Casper wisten mooie punten te maken, maar het duo Russell en Myke was te sterk om van te kunnen winnen (15-21, 8-21). Maureen en Teun namen het op tegen Jim en Milou Lugters. Ze kwamen er niet helemaal lekker in, mede door de goede tegenstanders, en verloren met 10-21 en 7-21.

Smashing nam één punt mee uit Wateringen. Eindstand: 1-7.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!