Smashing keert met een punt terug uit Wateringen

Smashing keert met een punt terug uit Wateringen

Afgelopen zaterdag nam Smashing het op tegen VELO. Wederom een uitwedstrijd voor Smashing, die plaatsvond in Wateringen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De dag begon helaas met het nieuws dat Ella en Brandom ziek waren, dus gingen we met een kleiner team dan gepland op pad naar Wateringen.

We begonnen met de dubbels. In het herendubbel speelden Casper en Yannic tegen Russell Muns en Jim Middelburg. Het ervaren duo was iets te sterk en de wedstrijd werd verloren (10-21, 15-21). In het damesdubbel speelden Maureen en Lieke tegen Myke Halkema en Stefanie Nijsse. Ze waren gewaagd aan elkaar, maar helaas werd de dubbel verloren (13-21, 16-21).

Toen gingen de singles van start. Yannic nam het op tegen Dion Rovers. Met een goede start won Yannic de eerste set met 21-19. Ondanks de lange rally's verloor Yannic uiteindelijk met 11-21 en 14-21. Ondertussen was Leonie begonnen aan de single tegen Veda Diemel. Het ging gelijk aan elkaar op, maar op het eind ging Veda erover heen met 14-21. De tweede set was spannend, maar werd net verloren (19-21). Helaas geen derde set.

Hierna volgde de singles van Lieke en Teun. Teun heeft zijn eerste single van dit seizoen gespeeld tegen Mats Duwel. Hij ging goed van start en won de eerste set met 21-15, maar de tweede en derde set was Mats toch iets slagvaster (8-21, 11-21). Lieke nam het op tegen Hanna Couwenhoven. Lieke speelde goed en won met overtuiging. Het eerste puntje was binnen voor Smashing (21-17, 21-10).

Als laatste werden de mixen gespeeld. Leonie en Casper speelden tegen Russell en Myke. Leonie en Casper wisten mooie punten te maken, maar het duo Russell en Myke was te sterk om van te kunnen winnen (15-21, 8-21). Maureen en Teun namen het op tegen Jim en Milou Lugters. Ze kwamen er niet helemaal lekker in, mede door de goede tegenstanders, en verloren met 10-21 en 7-21.

Smashing nam één punt mee uit Wateringen. Eindstand: 1-7.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Het doek lijkt definitief gevallen voor de spinservice, die de badmintonwereld recentelijk op zijn kop zette. De bijna niet te…

29 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!