SportSport

Wederom 6-2 overwinning voor DKC

Wederom 6-2 overwinning voor DKC

Voor de vierde keer dit seizoen heeft DKC een 6-2 zege geboekt in de Nederlandse Badminton Eredivisie. De Hagenaars versloegen dit weekend in eigen huis Amersfoort.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

DKC hoefde uiteindelijk maar twee wedstrijdpunten te laten aan Amersfoort, voorafgaand aan dit duel de nummer vier van de Nederlandse Basdminton Eredivisie (DKC derde). Dat zelfs ondanks het ontbreken van kopman Mark Caljouw en Andy Buijk.

Het eerste verliespunt was de single van Manon Sibbald. Zij bleek niet opgewassen tegen Meike Versteeg. De andere nederlaag kwam van invaller Tom Blinde. In een meeslepend duel, met soms ellenlange rally's, moest de speler van het tweede team zich na drie games moegestreden gewonnen geven tegen Thomas Sibbald (broer van).

Hoofdtrainer Dennis Lens had nog een verrassing in petto. Alle vrouwen van DKC waren beschikbaar, maar toch koos hij ervoor Iris van Leijsen op te stellen in het damesdubbel samen met Alyssa Tirtosentono. De speelster van team 2 beschaamde het vertrouwen van de oefenmeester niet. Het DKC-koppel won in twee games van Renske Kwakkenbos en Versteeg. Op de andere baan zetten Michiel Kruijt en Gijs Duijs de Hagenaars op een 2-0 voorsprong.

De resterende partijen werden ook een vrij simpele prooi voor DKC. Joran Kweekel en Marlies Baan wonnen in twee games van respectievelijk Niels Veenstra en Madouc Linders. Diezelfde Kweekel liet samen met Flora Wang weinig heel van Thomas Sibbald en Kwakkenbos (21-7 en 21-11). Het zesde punt voor DKC werd binnengehaald door Kruijt en Tirtosentono. Zij zagen Ruben Wijnands en Linders opgeven aan het begin van de tweede game.

DKC blijft in de Nederlandse Badminton Eredivisie op een derde plek staan. Uit zes wedstrijden zijn 35 punten behaald. Het gat naar koploper Duinwijck bedraagt zeven punten. Almere staat tweede met 40 punten.

Mede vanwege het Dutch Open ligt de Nederlandse Badminton Eredivisie voor twee weken stil. DKC komt pas op 29 oktober weer in actie. Dan staat de uitwedstrijd tegen Roosterse op het programma. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!