SportSport

Wederom 6-2 overwinning voor DKC

Wederom 6-2 overwinning voor DKC

Voor de vierde keer dit seizoen heeft DKC een 6-2 zege geboekt in de Nederlandse Badminton Eredivisie. De Hagenaars versloegen dit weekend in eigen huis Amersfoort.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

DKC hoefde uiteindelijk maar twee wedstrijdpunten te laten aan Amersfoort, voorafgaand aan dit duel de nummer vier van de Nederlandse Basdminton Eredivisie (DKC derde). Dat zelfs ondanks het ontbreken van kopman Mark Caljouw en Andy Buijk.

Het eerste verliespunt was de single van Manon Sibbald. Zij bleek niet opgewassen tegen Meike Versteeg. De andere nederlaag kwam van invaller Tom Blinde. In een meeslepend duel, met soms ellenlange rally's, moest de speler van het tweede team zich na drie games moegestreden gewonnen geven tegen Thomas Sibbald (broer van).

Hoofdtrainer Dennis Lens had nog een verrassing in petto. Alle vrouwen van DKC waren beschikbaar, maar toch koos hij ervoor Iris van Leijsen op te stellen in het damesdubbel samen met Alyssa Tirtosentono. De speelster van team 2 beschaamde het vertrouwen van de oefenmeester niet. Het DKC-koppel won in twee games van Renske Kwakkenbos en Versteeg. Op de andere baan zetten Michiel Kruijt en Gijs Duijs de Hagenaars op een 2-0 voorsprong.

De resterende partijen werden ook een vrij simpele prooi voor DKC. Joran Kweekel en Marlies Baan wonnen in twee games van respectievelijk Niels Veenstra en Madouc Linders. Diezelfde Kweekel liet samen met Flora Wang weinig heel van Thomas Sibbald en Kwakkenbos (21-7 en 21-11). Het zesde punt voor DKC werd binnengehaald door Kruijt en Tirtosentono. Zij zagen Ruben Wijnands en Linders opgeven aan het begin van de tweede game.

DKC blijft in de Nederlandse Badminton Eredivisie op een derde plek staan. Uit zes wedstrijden zijn 35 punten behaald. Het gat naar koploper Duinwijck bedraagt zeven punten. Almere staat tweede met 40 punten.

Mede vanwege het Dutch Open ligt de Nederlandse Badminton Eredivisie voor twee weken stil. DKC komt pas op 29 oktober weer in actie. Dan staat de uitwedstrijd tegen Roosterse op het programma. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!