Wederom 6-2 overwinning voor DKC

Wederom 6-2 overwinning voor DKC

Voor de vierde keer dit seizoen heeft DKC een 6-2 zege geboekt in de Nederlandse Badminton Eredivisie. De Hagenaars versloegen dit weekend in eigen huis Amersfoort.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

DKC hoefde uiteindelijk maar twee wedstrijdpunten te laten aan Amersfoort, voorafgaand aan dit duel de nummer vier van de Nederlandse Basdminton Eredivisie (DKC derde). Dat zelfs ondanks het ontbreken van kopman Mark Caljouw en Andy Buijk.

Het eerste verliespunt was de single van Manon Sibbald. Zij bleek niet opgewassen tegen Meike Versteeg. De andere nederlaag kwam van invaller Tom Blinde. In een meeslepend duel, met soms ellenlange rally's, moest de speler van het tweede team zich na drie games moegestreden gewonnen geven tegen Thomas Sibbald (broer van).

Hoofdtrainer Dennis Lens had nog een verrassing in petto. Alle vrouwen van DKC waren beschikbaar, maar toch koos hij ervoor Iris van Leijsen op te stellen in het damesdubbel samen met Alyssa Tirtosentono. De speelster van team 2 beschaamde het vertrouwen van de oefenmeester niet. Het DKC-koppel won in twee games van Renske Kwakkenbos en Versteeg. Op de andere baan zetten Michiel Kruijt en Gijs Duijs de Hagenaars op een 2-0 voorsprong.

De resterende partijen werden ook een vrij simpele prooi voor DKC. Joran Kweekel en Marlies Baan wonnen in twee games van respectievelijk Niels Veenstra en Madouc Linders. Diezelfde Kweekel liet samen met Flora Wang weinig heel van Thomas Sibbald en Kwakkenbos (21-7 en 21-11). Het zesde punt voor DKC werd binnengehaald door Kruijt en Tirtosentono. Zij zagen Ruben Wijnands en Linders opgeven aan het begin van de tweede game.

DKC blijft in de Nederlandse Badminton Eredivisie op een derde plek staan. Uit zes wedstrijden zijn 35 punten behaald. Het gat naar koploper Duinwijck bedraagt zeven punten. Almere staat tweede met 40 punten.

Mede vanwege het Dutch Open ligt de Nederlandse Badminton Eredivisie voor twee weken stil. DKC komt pas op 29 oktober weer in actie. Dan staat de uitwedstrijd tegen Roosterse op het programma. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!