SportSport

Wederom 6-2 overwinning voor DKC

Wederom 6-2 overwinning voor DKC

Voor de vierde keer dit seizoen heeft DKC een 6-2 zege geboekt in de Nederlandse Badminton Eredivisie. De Hagenaars versloegen dit weekend in eigen huis Amersfoort.

clubzoeker

Ken je BC Asterix al?

DKC hoefde uiteindelijk maar twee wedstrijdpunten te laten aan Amersfoort, voorafgaand aan dit duel de nummer vier van de Nederlandse Basdminton Eredivisie (DKC derde). Dat zelfs ondanks het ontbreken van kopman Mark Caljouw en Andy Buijk.

Het eerste verliespunt was de single van Manon Sibbald. Zij bleek niet opgewassen tegen Meike Versteeg. De andere nederlaag kwam van invaller Tom Blinde. In een meeslepend duel, met soms ellenlange rally's, moest de speler van het tweede team zich na drie games moegestreden gewonnen geven tegen Thomas Sibbald (broer van).

Hoofdtrainer Dennis Lens had nog een verrassing in petto. Alle vrouwen van DKC waren beschikbaar, maar toch koos hij ervoor Iris van Leijsen op te stellen in het damesdubbel samen met Alyssa Tirtosentono. De speelster van team 2 beschaamde het vertrouwen van de oefenmeester niet. Het DKC-koppel won in twee games van Renske Kwakkenbos en Versteeg. Op de andere baan zetten Michiel Kruijt en Gijs Duijs de Hagenaars op een 2-0 voorsprong.

De resterende partijen werden ook een vrij simpele prooi voor DKC. Joran Kweekel en Marlies Baan wonnen in twee games van respectievelijk Niels Veenstra en Madouc Linders. Diezelfde Kweekel liet samen met Flora Wang weinig heel van Thomas Sibbald en Kwakkenbos (21-7 en 21-11). Het zesde punt voor DKC werd binnengehaald door Kruijt en Tirtosentono. Zij zagen Ruben Wijnands en Linders opgeven aan het begin van de tweede game.

DKC blijft in de Nederlandse Badminton Eredivisie op een derde plek staan. Uit zes wedstrijden zijn 35 punten behaald. Het gat naar koploper Duinwijck bedraagt zeven punten. Almere staat tweede met 40 punten.

Mede vanwege het Dutch Open ligt de Nederlandse Badminton Eredivisie voor twee weken stil. DKC komt pas op 29 oktober weer in actie. Dan staat de uitwedstrijd tegen Roosterse op het programma. De wedstrijd begint om 19.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!