badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Nederlandse MD finale in Bulgarije

In Bulgarije wordt morgen een Nederlandse mannendubbel finale gespeeld.

 

Voor Robin en Russel was dit min of meer verwacht, maar voor het mannendubbel van Vincent en Justin was dit zeer verrassend.

Robin Tabeling en Russell Muns kwamen in de finale van het mannendubbel via een bye in de eerste ronde en gemakkelijke winst in de tweede ronde van het Turkse Koppel Omar Altinkopru/Nazim Delen 21-13 en 21-9. Vanmorgen werd gestreden om een halve finale plaats, wederom tegen een Turks koppel. Ook dit koppel Ali Bugra Akdogan/Fathikan Digirimenci werd gemakkelijk verslagen met 21-12 en 21-13. In de halve finale moesten Robin en Russell, als 2e geplaatsten, aantreden tegen het Franse koppel Bastaan Kersaudy/Loic Mittelheisser welke als 3/4 geplaatst stond. Ook dit koppel werd door goed geconcentreerd spel van onze jongens met 21-10 en 21-14 naar huis gestuurd, waardoor de finale een feit is!

Vincent de Vries en Justin Teeuwen kwamen in de finale na winst gisteren op een Zwitsers en Iers koppel. Vanmorgen stonden ze tegen de 3/4 geplaatsten Bulgaren Stevan Garev/ Vladimir Shishkof. Ook deze werden vrij verrassend verslagen met 21-9 en 21-14. Voor een plaats in de finale moest gewonnen worden van het 1e geplaatste sterke Franse koppel Antoine Lodiot/Julian Maio. In deze wedstrijd speelden de beide jongens met goed spel een prima mannendubbel niveau en wonnen heel verrassend van dit koppel met 17-21, 21-19 en 21-19.

Ook in het mannenenkelspel werd niet slecht gepresteerd. Vincent boekte gisteren 3 mooie overwinningen op een Bulgaar, Engelsman en een Armeniër. Vandaag speelde hij in de kwartfinale en verloor nipt van de Schotse John Neil 13-21, 21-7 en 20-22. Heel erg jammer, want Vincent had zelfs 2 matchpoints in de derde game. Justin boekte gisteren ook drie overwinningen op rij tegen twee Zwitsers en een Bulgaar. Zeker tegen de Bulgaar was het reuze spannend en won Justin nipt met 22-20 en 22-20. Vandaag in de kwartfinale won Justin in drie games van de Franse Jocelyn Deschamps welke als ¾ geplaatst stond met 15-21, 21-14 en 21-7. In de halve finale moest Justin het opnemen tegen de Ier Jonathan Dolan. Deze Jonathan was gisteren door Vincent en Justin nog uitgeschakeld in het mannendubbelspel en had al eerder de 2e geplaatste uitgeschakeld, maar pakte zijn revanche tegen Justin door in drie games te winnen 13-21, 21-17 en 14-21.

Morgen is de MD finale de derde wedstrijd na 10.00 uur.

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Verslag trainingskamp U15

7 jaar geleden

volgend artikel

Muns en Tabeling winnen Bulgarian Junior

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws