SportSport

Gayle Mahulette: in Nederland zijn er niet veel single dames waar je goed mee kan sparren

Gayle Mahulette: in Nederland zijn er niet veel single dames waar je goed mee kan sparren

Samen met Vincent de Vries vertrok ik maandag 17 augustus ontzettend vroeg (04:00 uur) richting Schiphol. Met een tussenstop in Warschau, Polen kwamen we rond 14:30 uur aan bij het hotel in Bulgarije.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voordat we de eerste keer naar de sporthal gingen, om in te slaan en te wennen aan de omstandigheden, zijn we even wat gaan eten en naar de supermarkt geweest.

Dinsdag speelde ik mijn eerste wedstrijd tegen een dame uit Kazachstan. De eerste set ging gelijk op, maar in de verlenging trok ik toch aan het langste eind: 26-24. In de tweede set maakte ik minder fouten en won ik met 21-13. Tussen de middag even uitgerust en bij een Chinees restaurant gegeten (die je zelden ziet in dit soort landen). In de avond mocht ik in de tweede ronde meteen tegen de als eerste geplaatste Lianne Tan uit België. Een bekend gezicht, want heel af en toe traint ze mee op Papendal.

Ik stapte vrij relaxed de baan op, want tegen zulk soort spelers is er geen druk om te winnen. Zij is immers als eerste geplaatst. Ik moet gewoon mijn stinkende best doen en zorgen dat ik met het tempo en spel mee kan komen. Dat lukte aardig goed, in de eerste set kon ik goed meekomen en ging de stand vaak gelijk op. Ik baalde dat ik de eerste set net niet had gewonnen, het werd 19-21. Nieuwe kansen in de tweede set! Ik wilde er perse een derde set uit slepen! Ik nam een voorsprong van 17-11, waarna ik een beetje bleef steken en zij terug kwam tot 17-16. Gelukkig wist ik de tweede set uiteindelijk te winnen met 21-17. In de eerste helft van de derde set kon ik mijn niveau vasthouden en ging de stand gelijk op. Jammer genoeg kon ik het in de tweede helft niet volhouden, onder andere door onnodige foutjes en verkeerde slag keuzes. Het werd 13-21 voor de Belgische. Toch lekker gespeeld en weer een goede ervaring op kunnen doen! (Dit toernooi is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Arnhem).

Lees de rest van dit artikel op de website van Gayle Mahulette.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!