Verslag Bulgarian International van Rune Massing

Verslag Bulgarian International van Rune Massing

Nieuwe ronde nieuwe kansen. De Bulgarian Junior International was voor mij weer het eerste toernooi van een nieuw seizoen.

› alles over het Badminton Festival!

Een zeer belangrijk seizoen voor mijn U19 ploeg met de WJK eind oktober en het officiële EJK in april 2013 als absolute piekmomenten. De plaatsing voor deze grote toernooien wordt sinds kort gedaan volgens de internationale junioren ranking. Om een beschermde positie te krijgen op een EJK moeten we dus meer van dit soort toernooien spelen.

We bleken echter niet de enigen die er zo over dachten. Naast uiteraard Bulgarije waren ook Frankrijk en Turkije op volle oorlogssterkte. Vooral de Turken zijn in opkomst en hadden maar liefst vijfentwintig spelers ingeschreven. De als eerste geplaatste Turkse Neslihan Yigit deed ook mee aan London 2012. Zo doe je mee aan de Olympische Spelen, een paar weken later speel je een jeugdtoernooi.

We waren maar met een klein groepje. Robin, Russell, Justin en Vincent. Ik had graag met een grotere selectie willen komen, maar het was ten eerste een beetje prijzig om hier te komen, dus we hadden een bijdrage van de ouders nodig. Ten tweede kwamen andere U19 spelers net terug van vakantie. Misschien dat we volgend jaar met meer spelers kunnen afreizen.

Het toernooi werd gehouden in Pazardzhik. Een leuk stadje in de bergen, een dik uur rijden van Sofia. Het hotel was uitstekend en de hal slechts drie minuten lopen. Tel hierbij op het prachtige weer en alle ingrediënten voor een goed toernooi waren aanwezig.

Een goed toernooi werd het zeker. Vincent speelde vooral in zijn tweede ronde een prima partij tegen een als derde geplaatste Engelsman. Hij hield zich, ondanks een klein dipje in de tweede set, aan zijn tactiek en is gegroeid ten opzichte van enkele maanden geleden. Vincent verloor nipt in de kwartfinale ondanks twee matchpoints. Uiteraard was zijn teleurstelling groot, maar het doet me deugd als zijn coach dat hij progressie heeft geboekt en dat ook laat zien op een toernooi.

Justin speelde ook een voortreffelijk toernooi. In zowel de derde ronde (winst op de sterkste Bulgaar en local hero) als de kwartfinale had hij een flinke kluif aan hoger genoteerde spelers. Hij bleef enorm positief naar zichzelf. Uiteindelijk verloor hij in de halve finale van een sterke Ierse knul. Een grote jongen met foutloos en verzorgd netspel. Justin speelt nog teveel hele mooie punten afgewisseld met eigen unforced errors. Die verhouding is nog niet juist en hij weet dat hij daaraan moet blijven werken.

De dubbel van Vincent en Justin liep ook lekker. Als twee eigenlijke singlespelers dubbelen moeten ze niet te moeilijk doen bij de eerste drie slagen en niet meegaan met harde drives als voorspeler. Heb geduld, vertraag, verdedig naar voren en val gevarieerd aan. Dit pakte, mede doordat de jongens voor elkaar bleven knokken, zeer goed uit en ze schopten het verassend tot de finale met onder andere winst op de eerste dubbel van Frankrijk.

In de finale moesten zij tegen Robin en Russell. Zij hebben een goede kans op een medaille op de EJK in april volgend jaar. Voor mij de grootste reden om af te reizen naar Bulgarije zodat zij kunnen werken aan een hoge plaatsing op dit EJK. De eerste twee rondes waren niet zo interessant, maar in de halve finale tegen het tweede koppel van Frankrijk lieten ook Robin en Russell zien flinke progressie geboekt te hebben. In de finale wonnen ze in twee sets van hun Nederlandse maatjes, terwijl ik lekker achterover kon hangen in een hoekje op de tribune en mijn administratie kon bijwerken.

Ik ben uiterst tevreden. Er zijn een hoop punten gehaald voor de internationale ranking, ik heb bij iedereen vooruitgang gezien en het was heel mooi weer. Echter, op het moment van schrijven dreigen we onze bagage kwijt te raken omdat we door een fout in het systeem niet doorgelabeld kunnen worden. We vliegen via Praag naar Amsterdam en hebben maar een klein uurtje overstaptijd. In die tijd zouden we het vliegtuig uit moeten, onze bagage ophalen, weer inchecken, door security en uiteindelijk boarden. Dat gaat ons dus nooit lukken en ik heb in alle wijsheid maar besloten dat we de bagage moeten laten staan en eerst onze instapkaarten moeten gaan regelen.

Het volgende toernooi is de Belgian Junior International. Hier zal de gehele Nederlandse U19 selectie aan meedoen, aangevuld met onze beste U17 spelers. Tot over ongeveer vier weken.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) zijn Robin Tabeling en Selena Piek er helaas niet in geslaagd de halve finales…

28 juni 2019

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen naar finale European Games 2019

Badmintonners Selena Piek en Cheryl Seinen naar finale European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) heeft het koppel Selena Piek / Cheryl Seinen de finale van het vrouwendubbel…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!