badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Open Culemborgse Aangepast Badminton op 9 december 2012

BC Culemborg een badmintontoernooi voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Dergelijke toernooien worden georganiseerd onder de term Aangepast Badminton.

Open Culemborgse Aangepast Badminton op 9 december 2012 - BC Culemborg
© BC Culemborg
Open Culemborgse Aangepast Badminton op 9 december 2012 - BC Culemborg
© BC Culemborg +

 

Juist deze sport blijkt voor deze groep mensen uitermate geschikt.

U kunt hierbij denken aan rolstoelers, maar ook mensen die minder kunnen bewegen spelen dan op een half of zelfs nog kleiner badmintonveld. De spelregels zijn aangepast aan de mogelijkheden van spelers, van jong tot oud, zittend op de grond, staand of rollend in een rolstoel.

Velen vinden hierin een nieuwe uitdaging van laag tot hoog. Recreatief, competitief en op topsport niveau kan er gespeeld worden.

Ook deze keer hopen we weer coryfeeën op het gebied van het Aangepaste Badminton te zien spelen, zoals de wereldkampioene Ilse van de Burgwal, Inge en Timo Bakker, de Nederlandse Kampioen Willy Weijers, Eddy Boerman, trainer, coach, meervoudig Nederlands Kampioen en houder van heel veel andere Europese medailles en andere Europese zilveren en bronzen medaillehouders. Vaak komen op dit soort toernooien ook onze ooster- en zuiderburen met een kleine delegatie. Maar verder ziet u ook veel genot en inzet bij de andere spelers.

U merkt hoe het leeft in ons circuit. Dat belooft weer een fantastische dag te worden.

Wij willen dat goede gevoel en plezier graag met vele anderen delen! Kom eens kijken en de sfeer proeven. Breng iemand mee die volgens u in de doelgroep past en maak deze mensen enthousiast. De entree is gratis.

Theo Eerkens

geplaatst door

verkregen via BC Culemborg

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 10 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws