SportSport

Geen gele kaarten voor aangepast badmintonners tijdens OCABT

Geen gele kaarten voor aangepast badmintonners tijdens OCABT

Afgelopen zondag heeft het eerste OCABT, wat staat voor Open Culemborgs Aangepast Badminton Toernooi, plaatsgevonden.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

BC Culemborg, de organiserende vereniging, heeft keihard gewerkt om dit toernooi op poten te zetten. Het toernooi werd plotseling bijna twee maanden naar voren geschoven. Dit was echter niet te merken. Een zaal, lunch, fotograaf, scheidsrechters en wedstrijdcommissie, overal was voor gezorgd.

Voorafgaand aan het toernooi werd er een minuut stilte in acht genomen, om stil te staan bij de tragisch dood van de Apeldoornse grensrechter. De Culemborgse wethouder van Sport sprak zijn afschuw over de gebeurtenis uit en liet ons nadenken over ons eigen sportgedrag. Hij gaf ons mee: "De scheidsrechter, de wedstrijdleiding en zelfs je tegenstander, je hebt ze allemaal nodig om je wedstrijd te kunnen spelen."

Geen geel

Vervolgens werd er begonnen met het spelen van de wedstrijden. En wat mij eigenlijk dit keer, door de woorden van de wethouder, weer eens extra opviel was de saamhorigheid tussen de spelers. Een speler stond dik achter, maar gaf zijn tegenstander toch een compliment toen deze een scherpe drop plaatste. Een andere speler zag zijn tegenstander tijdens de wedstrijd ernstig in de kramp schieten. Toen de tegenstander terugkwam van een fysio-behandeling informeerde hij hoe het ging.

Vanaf de halve finales was er een bondscheidsrechter aanwezig. Zij telde enkele spannende partijen en moest even wennen aan de aangepaste spelregels. Daarom rekende zij een bal uit die in was. Geen zorgen, degene voor wie haar beslissing eigenlijk in het voordeel werkte nam met haar nogmaals de regels even door. 'Ze heeft wel een gele kaart in haar borstzak.’, merkte fotograaf René Lagerwaard, die foto's kwam maken tijdens dit toernooi, op. Waarschijnlijk is die kaart voor vervelende fotografen, die tijdens spannende rally’s ineens op de baan gaan liggen.

België

Tijdens het toernooi werd er hard gestreden. Met name bij de mannen-enkel-staand kon het alle kanten op. Er moest naar sets worden gekeken om de vier halve finalisten te kunnen bepalen. In de finale kwamen uiteindelijk Belgisch kampioen Bob Biesman en Hollandse kampioen Eddy Boerman elkaar tegen. Helaas ging het goud, na een spannende strijd, mee de grens over.

Bij de rollers was er ook voldoende spanning. Hub Leerschen heeft moeten besluiten om van het spelen bij de staanders naar het spelen bij de rollers te gaan. Dit deed hij niet onverdienstelijk. Hij werd zowel in heren enkel B en dubbel B eerste. Een laatste bijzondere overwinning was er voor de dames Ilse van de Burgwal en Inge Bakker. Zij spelen in de dubbel met de mannen mee en schreven dit dubbelspel ook nog eens op hun naam. Ja mannen, schaam je!

Theo

Aan het toernooi werd ook deelgenomen door enkele BC Culemborg-spelers voor wie dit het eerste toernooi was. Marscha Neggers werd echter wel 1e in het dames rol B. Hopelijk zijn de spelers van Culemborg om en komen ze meer toernooien spelen. Ze hebben immers gezien dat de gele kaart niet nodig was geweest en dat het toernooi zeer strak georganiseerd was. En dat hebben we voor een groot deel te danken aan AB-topper Theo Eerkens. Die tevens het voorbeeld is van sociaal spel in de sport. Behalve als hij een shuttle op een haartje na mist, dan veroorzaakt hij geluidsoverlast.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Tess Scheele

Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Van 7 tot en met 26 november zijn extra regiovergaderingen voor de verenigingen georganiseerd waarbij de achterliggende redenen…

9 december 2019

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Afgelopen weekend stond de eerste echte krachtmeting voor een plek in de play-offs op het programma. Op zaterdag nam het team van…

9 december 2019

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Zaterdag 7 december stond voor Duinwijck de 2e wedstrijd in de kampioenspoule op het programma. Dit maal was DKC te gast in…

9 december 2019

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Zondag 8 december speelde Drop Shot de uitwedstrijd tegen Hoornse. Beide teams hadden vorige week een teleurstellende start van…

9 december 2019

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

De tweede wedstrijd van de handhavingspoule stond ditmaal op zondag op het programma. De tegenstander, Amersfoort, speelde de dag…

8 december 2019

VELO revancheert zich knap

VELO revancheert zich knap

VELO vocht een knappe wedstrijd uit tegen Roosterse BC. De Westlandse spelersgroep wilde maar al te graag het magere resultaat…

8 december 2019

Maximale score Almere tegen Hoornse

Maximale score Almere tegen Hoornse

Almere heeft in zijn eerste wedstrijd in de kampioenspoule de maximale score van 8-0 behaald tegen Hoornse BV. Alle partijen…

8 december 2019

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

In de Kreissporthalle in het Duitse Bad Camberg is de Nederlandse ploeg er niet in geslaagd om de eerste van twee…

4 december 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!