clubzoeker

Open Culemborgse Aangepast Badminton op 9 december 2012

Open Culemborgse Aangepast Badminton op 9 december 2012

BC Culemborg een badmintontoernooi voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Dergelijke toernooien worden georganiseerd onder de term Aangepast Badminton.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Juist deze sport blijkt voor deze groep mensen uitermate geschikt.

U kunt hierbij denken aan rolstoelers, maar ook mensen die minder kunnen bewegen spelen dan op een half of zelfs nog kleiner badmintonveld. De spelregels zijn aangepast aan de mogelijkheden van spelers, van jong tot oud, zittend op de grond, staand of rollend in een rolstoel.

Velen vinden hierin een nieuwe uitdaging van laag tot hoog. Recreatief, competitief en op topsport niveau kan er gespeeld worden.

Ook deze keer hopen we weer coryfeeën op het gebied van het Aangepaste Badminton te zien spelen, zoals de wereldkampioene Ilse van de Burgwal, Inge en Timo Bakker, de Nederlandse Kampioen Willy Weijers, Eddy Boerman, trainer, coach, meervoudig Nederlands Kampioen en houder van heel veel andere Europese medailles en andere Europese zilveren en bronzen medaillehouders. Vaak komen op dit soort toernooien ook onze ooster- en zuiderburen met een kleine delegatie. Maar verder ziet u ook veel genot en inzet bij de andere spelers.

U merkt hoe het leeft in ons circuit. Dat belooft weer een fantastische dag te worden.

Wij willen dat goede gevoel en plezier graag met vele anderen delen! Kom eens kijken en de sfeer proeven. Breng iemand mee die volgens u in de doelgroep past en maak deze mensen enthousiast. De entree is gratis.

Theo Eerkens

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!