TFS Barendrecht speelt gelijk tegen landskampioen

TFS Barendrecht speelt gelijk tegen landskampioen

TFS Barendrecht speelde afgelopen zaterdag tegen de regerend landskampioen VELO uit Wateringen.

SportSport

Ken je BC Limes al?

De ploeg van coach Edward van de Heuvel straalde veel beleving uit en streed voor ieder punt. Iets wat we langere tijd toch een beetje hebben gemist. Dicky Palyama was niet aanwezig bij VELO. Dit was reden voor de coach om Michiel in het enkelspel op te stellen en met succes. De herendubbel van Dean Versteeg en Rick Janssen ging verloren, maar niet zonder slag of stoot. De damesdubbel van Monique Broeke en Daisy Bommeleyn begon moeizaam, maar eenmaal op gang was het koppel niet meer te houden en wonnen ze de derde set.

De enkelspelen werden eveneens verdeeld tussen VELO en TFS. Michiel Kruijt speelde goed en liet zijn soms onwaarschijnlijke techniek zien tot ook soms stomme verbazing van zijn tegenstander Rikkert Suijkerland van VELO. Dean nam het op tegen Russell Muns. Pas in de tweede set wist Dean gelijke tred te houden en begon goed te spelen. Helaas toch verloren. De damesenkel van Pascalle van Nielen was weer een ware thriller. Stressmomenten aan beide kanten van het net. Misschien geen goede wedstrijd, maar wel veel spanning. Uiteindelijk trok Pascalle aan het langste eind en won met 21-19 in de derde set. Monique probeerde het in haar enkelspel wel, maar trof een hardwerkende Lisa Malaihollo van VELO aan de andere kant, die probeerde alle shuttles te halen en met succes. De scherpte ontbreekt nog bij Monique, maar ten opzichte van vorige wedstrijden gaat het steeds weer een stukje beter. De tussenstand was nu 3-3. Michiel en Daisy moesten flink aan de bak, waarbij deze partij alles in zich had van een hele mooie gemengddubbel met heel veel netslagen en spannende rally's. De eerste set ging met 26-24 naar TFS, de tweede echter met 22-24 naar VELO. Kortom de spanning was weer optimaal. In de derde set was TFS oppermachtig en leek de pijp leeg bij VELO.

In de andere gemengddubbel van Pascalle en Rick was het inmiddels ook spannend. De derde set moest de beslissing brengen. TFS speelde goed, maar konden in de derde set niet meer het geduld opbrengen wat ze wel eerder hadden laten zien. VELO won deze gemegddubbel. Hierdoor kwam de uitslag op 4-4. Een voor TFS uitstekend resultaat. Daar dacht VELO geheel anders over. Grote overwinnaar was ook vanavond weer het publiek, die een aantal mooie en spannende partijen heeft gezien. Door dit resultaat schuift TFS weer een plaatsje omhoog in de ranglijst en staan nu op een achtste plek. Volgende week de belangrijke thuiswedstrijd tegen Slotermeer. Aanvang 18.00 uur in sporthal Lagewei te Barendrecht.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!