Duinwijck overtuigend in hoofdstedelijke twist

Duinwijck overtuigend in hoofdstedelijke twist

In de Carlton Eredivisie heeft het Haarlemse Duinwijck de badmintonners van Slotermeer met slechts één punt naar Amsterdam terug gestuurd.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het ene punt was bovendien het gevolg van een knieblessure van enkelspeelster Eva Krab. Door de 7-1 zege is Duinwijck geklommen naar de vijfde plek op de ranglijst met slechts één punt achterstand op een play off plek.

Jerry Natenstedt was zowel in het mannendubbel met Jelle Kelderhuis als in het enkelspel tegen Dave Veerman oppermachtig met zijn krachtige aanvalsspel. De wat ongemotiveerd ogende Hans van Os kwam met zijn partner Dave Veerman niet verder dan 10 en 14 in het mannendubbel. In het enkelspel speelde kopman Erik Meijs de Amsterdammer met speels gemak naar liefst 6 en 11. Veerman kwam in zijn enkelspelpartij tegen Natenstedt tot drie punten meer, 5 en 15.

Blessureleed voor Eva Krab

Karina Kool-de Wit speelde alleen in de dubbelspelen. Met kopvrouwe Akvile Stapusaityte werd het 13 en 10 tegen voormalig Duinwijckspeelster Marloes Klaasen en Ellen Kooijman. Judith Campman gooide alles in de strijd tegen de Litouwse kampioene in het vrouwenenkel. De regerend sportvrouw van Haarlem en tweevoudig Olympiër gaf echter geen krimp en won met 11 en 6. Eva Krab speelde vervolgens voor het eerst sinds tijden weer een enkelspelpartij. Dat verliep voorspoedig totdat ze aan het eind van de eerste game haar knie verdraaide. Ze speelde nog even verder en pakte de eerste game maar op het gamepoint verdraaide ze wederom haar knie. Het lijkt er sterk op dat ze voorlopig uit de roulatie is.

Erwin Molenaar speelde zaterdagmiddag nog tegen het vijfde van Duinwijck en trad zaterdagavond aan tegen Karina Kool-de Wit en Erik Meijs met Judith Campman aan zijn zijde. Ondanks dat met name Kool-de Wit af en toe meer bezig leek met het blessureleed bij Eva Krab en de gevolgen daarvan op het tweede gemengddubbel werd het een overwinning met 21-14 en 21-15.

Annemiek Groenewoud trad vervolgens als vervanger van Eva Krab aan in het gemengddubbel met Jelle Kelderhuis aan haar zijde. Tegen invaller Dennis Verkerk, net als Erwin Molenaar opgeroepen vanwege blessureleed bij Ralph Starren, en Jessica Ottenhof werd het verlies van de eerste set rechtgezet in de tweede en derde set en kond het zevende punt worden bijgeschreven.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

Mark Caljouw en Joran Kweekel uitgeschakeld in achtste finale EK Badminton 2024

In het mannenenkel speelden Mark Caljouw en Joran Kweekel sterke partijen, maar een plek in de kwartfinale zat er helaas niet in.…

11 april 2024

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Robin Tabeling en Selena Piek gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024 in Parijs

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs deze zomer.

11 april 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Mixkoppel Robin Tabeling en Selena Piek naar kwartfinale EK Badminton 2024

Op het EK Badminton 2024 in Saarbrücken (Duitsland) hebben Selena Piek en Robin Tabeling de kwartfinale van het…

10 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!