DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De Haagse formatie ging zaterdag in de Maaspoort in Den Bosch met 5-1 onderuit tegen recordkampioen Duinwijck. In de finale kwam de enige winstpartij op naam van Joran Kweekel.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bij DKC wisten ze dat ze alleen met een volledig fitte selectie kans zouden maken tegen regerend kampioen Duinwijck. En dat was niet het geval. Uitgerekend kopman Mark Caljouw kreeg een week voor de finale te kampen met een infectie aan zijn hand. Deze ging ontsteken, waardoor er een flinke wond ontstond. Het werd een race tegen de klok of Caljouw kon spelen. DKC-trainer Dennis Lens achtte hem fit genoeg voor één partij. Dat werd de single tegen Aram Mahmoud. Het was duidelijk dat Caljouw nog erg veel last had van de wond; zo kon hij nauwelijks smashen. De nummer één van Nederland knokte voor wat hij waard was, maar winnen zat er geen moment echt in.

De overwinning van Mahmoud op Caljouw betekende al een 3-0 voorsprong voor Duinwijck. De middag begon nog een stuk rooskleuriger voor DKC. De fanatieke aanhang van de Haagse club was met twee volle bussen afgereisd naar de Maaspoort. De D-side zorgde met groen-gele fakkels, vlaggen, lichtjes, rookkanonnen en confetti voor een sfeervolle start van de finale, wat de spelers ook een flinke boost gaf. In het herendubbel speelde niet Caljouw, maar Gijs Duijs aan de zijde van Michiel Kruijt. Zij verloren de eerste game nog in verlenging van Ties van der Lecq en Brian Wassink, waarna ze vervolgens wel de tweede game met 21-19 pakten. De D-side van DKC ging er eens goed achter staan, wetende dat dit zomaar eens een sleutelpartij kon worden. Maar het Duinwijck-duo bleek in de derde game net wat doortastender. Op de andere baan hadden Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan inmiddels hun vrouwendubbel verloren.

Aan Manon Sibbald de taak om DKC terug te brengen tot 3-1. Dat lukte haar niet. Cloë Mayer trok in drie games aan het langste eind. Met een 4-0 tussenstand wist alles en iedereen bij de Hagenaars dat de wedstrijd eigenlijk gespeeld was. Kweekel deed nog iets terug door in zijn single Finn Achthoven opzij te zetten. Aan Flora Wang de schier onmogelijke opdracht om meervoudig Nederlands kampioen Gayle Mahulette te verslaan om de kans op een DKC-wonder in leven te houden. Wang gaf zeker in de tweede game nog goed tegenstand, maar een zege zat er nooit in. Zo werd het 5-1 voor Duinwijck, dat daarmee voor de 28e keer Nederlands kampioen werd. DKC verloor alweer haar vierde finale, na 2013, 2017 en 2019. Alleen de eindstrijd van 2015 wist de Haagse formatie winnend af te sluiten (tegen Duinwijck).

De focus voor DKC gaat nu op het bekertoernooi, dat de komende maanden wordt gespeeld. De club uit Den Haag veroverde de beker drie keer eerder, in 2015, 2018 en 2019.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!