Opleidingen veranderen doe je door het te beslissen

Opleidingen veranderen doe je door het te beslissen

Een goede trainer worden begint bij je zelf. Als je in een schoolbankje gaat zitten en een docent gaat aanhoren, netjes je huiswerk maakt en je papiertje gaat ophalen, dan heb je zo ongeveer de gemiddelde deelnemer van de SL 1 t/m 12.

› alles over het Badminton Festival!

Het gedaan hebben van deze opleidingen maakt je bij het eerste SL diploma 1x en bij de laatste 12x niks waard.

Je wil badmintontrainer worden omdat je badminton leuk vindt. Voor de eerste 6 SL diploma's moet er helemaal geen saaie theorie aan te pas komen. Het zou enkel en alleen maar gericht moeten zijn om het enthousiasme via een super turbo docent aan te jagen. Hoe hoger je komt, dus vanaf SL 7, wil je meer weten over de details van verschillende aspecten van onze sport of ga je verbanden leggen tussen hetgeen je hoort van andere sporten over hoe je dat kan inpassen binnen de sport waar het allemaal om draait in de wereld... Juist, de badminton.

In het Badminton Nederland systeem doen ze het andersom. Daar beginnen ze de enthousiaste deelnemer zijn geduld zwaar op de proef te stellen door het over alles te hebben behalve badminton. Als ze klaar zijn met dit enthousiasme dood te maken, komen ze met de opmerking: het is jammer dat de deelnemer niet zo enthousiast is, anders zou het misschien wel een goede trainer kunnen worden.

Er zijn ook deelnemers die geluk hebben en dat zijn de aankomende trainers die een docent hebben die het ook allang door heeft en het gehele draaiboek van de malle molen gewoon naast zich neerlegt. Deze docenten zeggen tegen de deelnemers: Dit is wat die lui op het bondsbureau willen dat we doen, maar iedereen weet dat dit niet werkt dus wij gaan het volgende doen.

Noem het voor het gemak het stille verzet. Het zijn docenten die me wel eens aanspreken en me dan zeggen: "Vooral niet stoppen Ron, we zijn het voor 99.9% met je eens."

Shit, we hebben dus docenten die in de lerarenkamer zeggen dat ze het programma hebben uitgevoerd en vervolgens blijkt het dat ze in het verzet zitten. Het zou me niets verbazen als deze groep een paar keer per jaar op een geheime plek in de Biesbosch bij elkaar komt om de volgende verzetsplannen te bespreken.

Net als bij het topsportbeleid is het nieuwe bestuur ook al anderhalf jaar bezig te kijken hoe een nieuwe opleiding er uit zou moeten zien. Dit is nou precies waar we NIET op zitten te wachten. Alles wat je doet is beter dan hetgeen er nu is dus. Als je echt niet weet waar je moet beginnen, dan kunnen jullie altijd vragen of ik een keer langs wil komen om daar een uiteenzetting over te geven. Als mijn kop jullie tegenstaat, dan kan je Henri Vervoort een uitnodiging sturen. Hij zal zo ongeveer hetzelfde zeggen, maar het zal door jullie misschien als vriendelijker worden opgevat.

Ookal heb ik er nog niets over op papier staan, heb ik binnen twee weken een nieuwe trainersopleiding op touw gezet en zo simpel is het. Badminton Nederland heeft misschien de indruk dat ze onmisbaar is, maar de werkelijkheid is dat er de dag na een revolutie al een nieuwe regering is die het vertrouwen van de achterban wel heeft.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!