badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Eddy Boerman: 'Wintertoernooi BC Drop Shot Den Haag'

Afgelopen zaterdag heeft BC Dropshot uit Den Haag weer een wintertoernooi georganiseerd.

Eddy Boerman: 'Wintertoernooi BC Drop Shot Den Haag' - Eddy Boerman
© Eddy Boerman
Eddy Boerman: 'Wintertoernooi BC Drop Shot Den Haag' - Eddy Boerman
© Eddy Boerman +

 

Dit toernooi werd gespeeld in het sportcentrum Mariahoeve.

Ik had mij aangemeld voor het herenenkel en de mannendubbel. Doel van mij was om gedurende dit toernooi eens te kijken waar ik op dit moment sta.

Dit toernooi werd gespeeld met het z.g. Zwitsers laddersysteem:

"Het Zwitsers Ladder Systeem is een wiskundige formule waarmee met behulp van de computer op basis van de stand in de poule de volgende wedstrijd wordt bepaald. Meestal speelt zo de nummer 1 tegen nummer 2, nummer 3 tegen nummer 4, enz. Als iemand al tegen die betreffende persoon heeft gespeeld, wordt de volgende beste keuze geselecteerd als wedstrijd. Als b.v. nummer 1 al tegen nummer 2 heeft gespeeld, zal nummer 1 tegen nummer 3 spelen, en nummer 2 tegen nummer 4. De ronde daarop volgend is er een nieuwe stand en geldt hetzelfde concept. Het voordeel van dit systeem is, dat de spelers in het verloop van het toernooi steeds meer tegen personen van vergelijkbaar niveau spelen, omdat die in de stand ongeveer op dezelfde hoogte staan op de ranglijst. Dat betekent dus spannende wedstrijden voor iedereen! Een groot voordeel is dat dit systeem geen afvallers kent; iedereen speelt evenveel wedstrijden! Na drie speelrondes komt er al een betrouwbare ranglijst uit, ook al speel je niet tegen iedereen uit de poule."

Ik heb in het enkel drie partijen gespeeld waarbij ik de eerste wedstrijd heb verloren en de volgende twee gelijk heb gespeeld.

Lees de rest van het verhaal op de website van Eddy Boerman.

geplaatst door

verkregen via Eddy Boerman

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 23 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws