Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Carlton

Pang opent Yonex Dutch Open tegen Gabriel Ulldahl

© Carlton+

Eric Pang speelt zijn eerste wedstrijd op weg naar titelprolongatie op de Yonex Dutch Open 2013 (8 tot en met 13 oktober) tegen de Zweed Gabriel Ulldahl (wereldranglijst 104). Dat was de uitkomst van de loting voor het toernooi die dinsdag werd verricht.

De 31-jarige Pang, die als eerste is geplaatst, schreef de editie van 2012 op zijn naam door landgenoot Dicky Palyama in de finale te verslaan.

De grootste uitdagers van de Nederlander zijn de Maleisiërs Chun Seang Tan (als tweede geplaatst), die Pang versloeg in de eindstrijd van de Canada Open, en de talentvolle Mohamad Arif Abdul Latif.

In het vrouwenenkel is Porntip Buranaprasertsuk (Thailand), de nummer 18 van de wereld, als eerste geplaatst. De Tsjechische titelverdedigster Kristina Gavnholt is als zevende geplaatst. Soraya de Visch Eijbergen is als beste Nederlandse, als tweede geplaatst in het kwalificatietoernooi. Ze speelt de eerste partij tegen Hannah Pohl uit Duitsland.

Het Nederlandse mannendubbel Ruud Bosch/Koen Ridder is als tweede geplaatst in Almere en heeft in de eerste ronde een bye. Jorrit de Ruiter en Samantha Barning zijn als derde geplaatst in het gemengddubbel en nemen het in de eerste ronde op tegen het Belgische koppel Freek Golinski/Severine Corvilian.

In het vrouwendubbel is de Nederlandse hoop gevestigd op de koppels Samantha Barning/Iris Tabeling en Selena Piek/Eefje Muskens. Zij spelen tegen respectievelijk een Duits en Chinees duo.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Ted van der Meer: 'We zijn weer terug bij af'

4 jaar geleden

volgend artikel

Almere zaterdag tegen Duinwijck

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws