SportSport

Pang opent Yonex Dutch Open tegen Gabriel Ulldahl

Pang opent Yonex Dutch Open tegen Gabriel Ulldahl

Eric Pang speelt zijn eerste wedstrijd op weg naar titelprolongatie op de Yonex Dutch Open 2013 (8 tot en met 13 oktober) tegen de Zweed Gabriel Ulldahl (wereldranglijst 104). Dat was de uitkomst van de loting voor het toernooi die dinsdag werd verricht.

SportSport

Maak kennis met Robin Mesman!

De 31-jarige Pang, die als eerste is geplaatst, schreef de editie van 2012 op zijn naam door landgenoot Dicky Palyama in de finale te verslaan.

De grootste uitdagers van de Nederlander zijn de Maleisiërs Chun Seang Tan (als tweede geplaatst), die Pang versloeg in de eindstrijd van de Canada Open, en de talentvolle Mohamad Arif Abdul Latif.

In het vrouwenenkel is Porntip Buranaprasertsuk (Thailand), de nummer 18 van de wereld, als eerste geplaatst. De Tsjechische titelverdedigster Kristina Gavnholt is als zevende geplaatst. Soraya de Visch Eijbergen is als beste Nederlandse, als tweede geplaatst in het kwalificatietoernooi. Ze speelt de eerste partij tegen Hannah Pohl uit Duitsland.

Het Nederlandse mannendubbel Ruud Bosch/Koen Ridder is als tweede geplaatst in Almere en heeft in de eerste ronde een bye. Jorrit de Ruiter en Samantha Barning zijn als derde geplaatst in het gemengddubbel en nemen het in de eerste ronde op tegen het Belgische koppel Freek Golinski/Severine Corvilian.

In het vrouwendubbel is de Nederlandse hoop gevestigd op de koppels Samantha Barning/Iris Tabeling en Selena Piek/Eefje Muskens. Zij spelen tegen respectievelijk een Duits en Chinees duo.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!