badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Smash-analyse bij het rolstoelbadminton bij het enkelspel

Als voorwoord wil ik toevoegen dat het WK aangepast badminton van start gaat in Dortmund 5 november. Als ik in Nederland enige informatie daarover wil hebben, moet ik niet in de slecht georganiseerde site van Badminton Nederland zoeken, want als leek is dat gewoon niet te vinden.

Smash-analyse bij het rolstoelbadminton bij het enkelspel - BWF
© BWF
Smash-analyse bij het rolstoelbadminton bij het enkelspel - BWF
© BWF +

 

Het is immers ook veel interessanter dat de digitale lezerspas wordt ingevoerd dat De Vries gestrand is. Maar een volgens Badminton Nederland WK Aangepast en Rolstoelbadminton (andere internationale bonden noemen het gewoon parabadminton) niet belangrijk genoegis om op de site te zetten.

Waarom? Twee jaar geleden haalden Inge bakker, Ilse van de Burgwal en ondergetekende maar 1 gouden, 4 zilveren en 2 bronzen medailles. Belangrijk? Nee. Noot van kritiek? Ja, doe er wat aan BNL...

Wil je iets weten over het WK Parabadminton? Dan is het handig om op facebook te zoeken.

Verder tot de orde van de dag. De smash bij het rolstoelbadminton. Ik heb een analyse gemaakt in dit jaar en vele posities uitgetest en vele bevriende trainers mede gevraagd voor oplossingen. Tenslotte is er nog steeds geen boek hoe te trainen bij het rolstoelbadminton. Uitkomst, je kan niet veel vertellen over de smash bij het rolstoelbadminton.

Een speler in een rolstoel is ongeveer tussen de 1 meter 50 en 1 meter 60 hoog, maar het net blijft 1,55 meter hoog, dus een knoeiharde smash halverwege het speelveld dat is ongeveer 5 meter van het net af, is onmogelijk. De shuttle gaat gewoon uit of tegen het net, op deze afstand moet je jouw tegenstanders het idee geven dat je een smash wilt geven, om vervolgens een drop of een clear te geven. Je tegenstander heeft het idee dat hij een smash krijgt, staat klaar om deze te ontvangen, maar krijgt een andere slag, hij moet eerst zijn wielen pakken, en is vervolgens te laat voor de clear of de drop.

Waar moet je wel smashen dan? Eenvoudig. Er is maar 1 plek waar je dat kan en dat is bij de eerste lijn van je speelveld, ongeveer 2,5 meter van het net af. Knoeihard tussen schouder en kniehoogte van de speelarm is onmogelijk om te stoppen. Al het overige, via training eenvoudig te stoppen. De smash zal bij deze positie nooit op je voetplaat belanden want het net blijft 1 meter 55 hoog. De shuttle zal altijd ter hoogte van knie en schouderhoogte belanden, belandt hij hoger, gaat de shuttle uit.

Meer kan je er niet over vertellen. Plaatsen in een hoek is moeilijk, want het speelveld is maar 3,05 meter breed.

geplaatst door

verkregen via Marcel Smouter

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Met zijn allen slapen bij familie Persson

5 jaar geleden

volgend artikel

Nog een kwartet BVA-spelers op de Yonex Dutch Open

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 2 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws