badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Mooi debuut Debora Jille in Carlton Eredivisie

Amersfoort heeft zaterdagavond in Amstelveen een eenvoudige overwinning behaald op Van Zijderveld. Coach Residay ging in deze wedstrijd voor het maximale resultaat. Dit om de aansluiting met de top in de eredivisie te behouden.

Mooi debuut Debora Jille in Carlton Eredivisie - BC Amersfoort
© BC Amersfoort
Mooi debuut Debora Jille in Carlton Eredivisie - BC Amersfoort
© BC Amersfoort +

 

Om zo weinig mogelijk risico te nemen werden de sterkste partijen opgesteld, Michael Fowke en Kirsten van der Valk bleven deze avond buiten de ploeg.

De 14-jarige door Amersfoort in de Badminton Academie opgeleide Debora Jille nam de plaats in van Kirsten van der Valk, zij kweet zich met verve van haar taak en klopte in twee games Ellen Kooijman.

Maartje Verheul weer hersteld van haar dijbeen blessure, speelde een safe wedstrijd met winst in de vrouwendubbel met Gayle Mahulette en in de mix met Freek Golinski.

Met Ruben Jille eindelijk weer in de gelederen had coach Residay meer keus, hij koos voor de mannendubbel van Freek Golinski met Ruben Jille, het was even wennen maar het resultaat was ok. In de singles kende zowel Edwin Ekiring als Vincent de Vries geen enkel probleem, ook Gayle Mahulette speelde goed en zette Alida Chen in twee games aan de kant.

Het verliespunt deze avond kwam op naam van broer en zus Ruben en Debora Jille. Ruben kon Debora niet de door de coach verwachte steun geven in deze mix, op cruciale momenten werden er verkeerde keuzes gemaakt, maar weer een prima leermoment voor deze zeer jonge spelers.

De play-off teams lijken zich af te tekenen. De voorsprong van Amersfoort op nummer vijf Duinwijck is opgelopen tot 15 punten op de helft van de competitie.

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Een stukje reflectie

5 jaar geleden

volgend artikel

TFS Barendrecht pakt twee punten tegen Slotermeer

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 13 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws