Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Nederland wint van Zuid-Afrika

Het Nederlandse jeugdteam speelde vandaag zijn laatste poulewedstrijd tegen Zuid Afrika. Beide landen hebben 2 poulewedstrijden verloren en de winnaar van deze wedstrijd speelt om de plekken 17 t/m 24 en de verliezer om de plekken 25 t/m 32.

Ruben Jille en Imke van der Aar mochten het spits afbijten tegen de Zuid-Afrikanen Bongani von Bodenstein en Anri Schoonees. Na een wat rommelige start kwamen we bij rust voor met 11-8. Hierna begon het beter te lopen en was de winst in de mix geen probleem: 21-13 21-8.

Alex Vlaar moest het opnemen tegen Michael Jennings. Ook Alex begon rommelig en maakte veel onnodige fouten maar kwam met 11-8 voor bij de eerste rust. Daarna liep het wat beter en uiteindelijk pakte hij makkelijk de winst 21-14. In de tweede game had Alex het onnodig moeilijk: 17-20 achter door vele fouten van hemzelf. Ondanks dat Alex toen heel behoudend ging spelen en op 21-20 kwam, pakte de Zuid-Afrikaan toch de winst met 23-21. Ook in het begin van de derde game maakte Alex te veel fouten maar kwam wel op voorsprong bij de wissel: 11-8. Vanaf dat moment ging hij minder fouten maken en liep makkelijk naar 21-11.

Alida Chen kon de winst binnen halen door te winnen van de Zuid-Afrikaanse Janke van de Vyver. In de eerste game was deze speelster geen probleem voor Alida: 21-6. In de tweede game kwam de Zuid-Afrikaanse iets meer in haar spel maar via 11-8 pakte Alida toch de winst met 21-11.

Alex Vlaar en Ruben Jille mochten de score verder uitbreiden tegen Bongani von Bodenstein/ Michael Jennings. De Zuid-Afrikanen speelde best een goed dubbel en in de loop der jaren zie je toch dat door dit soort landen veel progressie gemaakt wordt. Onze jongens speelden goed en zorgden voor een 4-0 voorsprong op het scorebord met 21-14 21-14.

Alida Chen en Imke van der Aar mochten de maximale score op het bord zetten door te winnen van Anri Schoonees/ Janke van de Vyver. De Zuid-Afrikanen dachten daar echter heel anders over. De eerste game werd een gelijkopgaande strijd waarbij de Zuid-Afrikanen iedere keer net een paar puntjes voor stonden. Ze pakten de eerste game met 17-21. In de tweede game gingen onze vrouwen flitsend van start: 11-2. De Zuid-Afrikanen probeerden het nog wel maar de tweede game was met 21-13 voor ons. De derde game ging gelijk op tot 10-11. Daarna maakten Alida en Imke 6 punten op rij tot 16-11. Vervolgens bleven ze goed spelen en wonnen met 21-14.

Morgen speelt Nederland tegen de 3e van poule W1 om 13.00 uur (Nederlandse tijd 07.00). Dat wordt de winnaar van de wedstrijd die vandaag gespeeld gaat worden Botswana of Mongolië.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Rusland te sterk voor Nederland tijdens WJK

3 jaar geleden

volgend artikel

English National Badminton League announced

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 2 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws