Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Twee halve-finaleplaatsen voor Nederland bij EK badminton

Bij het Individueel Europees Kampioenschap Badminton in het Russische Kazan heeft de Nederlandse ploeg, onder leiding van bondscoach Rune Massing, op twee verschillende onderdelen de halve finale weten te bereiken.

In het gemengddubbelspel wisten Jorrit de Ruiter en Samantha Barning in drie sets af te rekenen met het Russische koppel Vitalij Durkin/Nina Vislova. Na bijna een uur spelen werd met 21-18 16-21 21-18 de halve finale bereikt. In de halve finale moeten de Nederlanders het zaterdag 26 april opnemen tegen het als eerste geplaatste Deense koppel Joachim Fischer Nielsen/Christinna Pedersen.

Ook het als tweede geplaatste vrouwendubbel Eefje Muskens/Selena Piek wist de kwartfinale te winnen en zo de halve finale te halen. In een gelijk opgaande strijd werd uiteindelijk in twee sets gewonnen van de Bulgaarse vrouwen Gabriela en Stefani Stoeva, met 25-23 en 21-15. Muskens en Piek spelen zaterdag 26 april in de halve finale tegen het Deense koppel (als 3e geplaatst) Line Damkjaer Kruse/Marie Roepke.

Eric Pang in het mannenenkel en Samantha Barning met Iris Tabeling in het vrouwendubbelspel wisten de halve finale niet te bereiken. Eric Pang, als zesde geplaatst, verloor in twee games van de Rus Vladimir Ivanov met 21-15 21-9. Samantha Barning en Iris Tabeling wisten hun kwartfinale niet te winnen van het Schots-Bulgaarse koppel Imogen Bankier/Petya Nedelcheva: 11-21 en 8-21.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Dag drie EK individueel Kazan

3 jaar geleden

volgend artikel

Brons voor Muskens/Piek en De Ruiter/Barning bij EK Badminton

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws