European Para Championships 2023 in Rotterdam

European Para Championships 2023 in Rotterdam

De European Para Championships is een multisport event. Het evenement wordt een vast onderdeel van de parasport-kalender en keert elke vier jaar terug in een grote Europese stad. De EPC vindt altijd plaats in het jaar voorafgaand aan de Paralympische Spelen. In de zomer van 2023 worden zo voor het eerst de EK's van tien verschillende parasporten in één stad georganiseerd.

Maak kennis met Robin Tabeling!

Deze allereerste editie van de European Para Championships vindt namelijk plaats in Rotterdam, van dinsdag 8 tot zondag 20 augustus 2023.1.500 atleten uit 45 landen gaan met elkaar de strijd aan om de Europese titels én plaatsing voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.

Sporten

Alle tien de sporten die onderdeel zijn van de European Para Championships 2023 hebben een directe link met de 'Road to Paris 2024'. Sporters verdienen in Rotterdam namelijk Paralympische kwalificatiepunten. In sommige gevallen staat er zelfs directe kwalificatie voor de Paralympics op het spel. De eerste editie van de European Para Championships bestaat uit tien verschillende sporten:

  • Para Archery
  • Para Badminton
  • Boccia
  • Para Cycling
  • Judo
  • Para Taekwando
  • Wheelchair Basketball
  • Goalball
  • Shooting Para Sport
  • Wheelchair Tennis

Locaties

Rotterdam is de gaststad van de European Para Championships in 2023. De main hub is Rotterdam Ahoy, waar meerdere sporten onder één dak plaatsvinden. Naast deze indoor accommodatie van wereldklasse maakt de EPC ook gebruik van meerdere buitenlocaties in hartje Rotterdam. Met deze city center courts brengt de organisatie de parasport naar de mensen toe en presenteert het de sporten op een unieke, hoogstaande wijze aan de stad, zijn inwoners en bezoekers.

Missie

De missie van European Para Championships is het creeren van een nieuwe standaard voor Paralympische sporten wereldwijd. Het evenement moet mensen inspireren om in beweging te komen en te gaan sporten. De organisatie gelooft dat de enige route naar succes die van samenwerking is. Door connecties te leggen, groot te durven denken en kansen te pakken waar anderen alleen beperkingen zien, wil het de parasporten de aandacht geven die ze verdienen.

Legacy

Het is heel belangrijk om te benadrukken dat de European Para Championships geen eenmalig event is. Naast het evenement in 2023, bouwt de organisatie aan een concept dat dient als solide basis voor continuïteit richting 2027, 2031 en verder. Het evenement krijgt hiermee een vaste plaats op de Europese sportkalender!

Meer informatie

Alle informatie over +EPC2O23 is te vinden op epc2023.com.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!