Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Dag 2 Canada Open

Vancouver heeft de grootste populatie Chinezen van heel Noord Amerika. Ze hebben zelfs recentelijk San Francisco van de eerste plaats gestoten. Als je daar verder over nadenkt is het toch verwonderlijk waarom Canada maar zeker ook de Verenigde Staten achterblijft als badmintonnatie.

Hoewel de bezoekersaantallen erg teleurstellend zijn tijdens dit toernooi schijnt badminton hier wel heel populair te zijn met maar liefst zeven clubs alleen al in de stad Vancouver. Het overgrote merendeel bestaat uit badmintonners met Chinese roots.

Datzelfde geldt voor de badmintonclubs in de Verenigde Staten. Bovendien zijn er veel oud internationals uit Azië die hun geluk beproeven in Noord Amerika dus aan goede coaches geen gebrek zou je denken. Misschien zouden ze eens moeten gaan samenwerken in plaats van als op zichzelf staande eilandjes ieder voor zich.

Samantha en Iris speelden vandaag hun eerste wedstrijd tegen echte Canadezen luisterend naar de namen Cheng en Tam. De eerste set was wat onwennig en werd aan het einde nog even spannend ondanks een hele ruime voorsprong. De tweede set liep een stuk beter en werd met 21-4 gewonnen.

Later in de middag was het de beurt aan Jorrit en Samantha. Ook zij moesten het opnemen tegen de Chinese Canadezen Chun en Yuen. De wedstrijd kwam geen moment in gevaar en werd met 21-7 en 21-5 gewonnen.

In de tussentijd heb ik wat huiswerk kunnen doen. Tegenstanders voor morgen op de camera, eventuele tegenstanders voor volgende week op de camera plus tegenstanders voor later die we vast nog wel een keer tegen kunnen gaan komen.

Donderdag spelen Jorrit en Samantha om 17.00 plaatselijke tijd tegen de Koreanen Ryu en Lee en spelen Samantha en Iris de laatste wedstrijd op het speelschema om 21.05. Hun tegenstandsters komen ook uit Korea en hoewel ik het niet met volle zekerheid durf te zeggen zouden het zusjes kunnen zijn.

Rune Massing

<

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Dag 1 Canada Open

3 jaar geleden

volgend artikel

Dag 3 Canada Open

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 3 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws