Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© René Lagerwaard

Dag 4 Canada Open

© René Lagerwaard+

In de avond van de vierde dag de halve finales. Jorrit de Ruiter en Samantha Barning waren de tweede partij vanaf 18.00.

We hielden hetzelfde schema aan als de voorgaande dagen. Dat betekende dat ik eerst zelf in de ochtend de tegenstanders op video ging bekijken. Rond 12.00 uur een lichte training, met wat specifieke oefeningen voor de komende wedstrijd al in gedachten.

Vervolgens lunch om daarna gedrieën de wedstrijd uitgebreid te bespreken. We praten over wat we kunnen verwachten en wat we daar tegenover gaan stellen. Servicesituatie, habbitstrokes en voorkeursslagen, individuele opdrachten per speler en uiteindelijk met wat voor tactiek we de wedstrijd in gaan. Dan is het tijd voor de spelers om nog even te rusten en zorgen we dat we ruim een uur voor de wedstrijd in de hal zijn. Kort voor het opkomen herhalen we kort maar krachtig waar we zojuist eerder in de middag zo uitgebreid over gesproken hebben. Als de wedstrijd begint zijn de spelers goed voorbereid, maar ook de coach zit er vanaf de start goed in zodat een tactische verandering of aanpassing aan de overkant sneller wordt herkend.

Dan de wedstrijd tegen de Koreanen. Als ik Koreanen kort zou moeten beschrijven dan zou ik zeggen dat ze heel goed kunnen verdedigen en dat ze erg gedisciplineerd kunnen spelen. Ik vind ze minder in de servicesituatie. Daarmee bedoel ik niet dat ze niet kunnen serveren, integendeel, maar we weten meestal wel waar de volgende shuttle gaat komen. Ze maken dan wel geen fouten, maar we worden in ieder geval niet verrast. Alleen als het spannend wordt stappen ze in op de service en gaan ze met meer snelheid spelen. Jorrit en Samantha begonnen goed aan de wedstrijd en speelden dit gedurende de gehele wedstrijd goed uit. Een lekker gevoel om met zo'n wedstrijd de finale te halen.

Morgen zijn we de derde partij na 13.00. Dat we de wedstrijd van Oranje niet live kunnen zien is dan maar zo. We zijn hier voor belangrijke wereldranglijst punten.

Rune Massing

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws