badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Deens als wereldtaal - LOI
© LOI

Deens als wereldtaal

Deens als wereldtaal - LOI
© LOI +

Ik heb net een tweede game zitten kijken van de halve finale herendubbel. De Denen verliezen na een geweldige wedstrijd (zeker de tweede game). En wat zeggen ze in het Interview dat ze daarna hebben met Carmilla Martin voor de TV met een taalgebruik dat in de USA veel bliepjes zou opleveren?

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

Ze breken zich zelf helemaal af en vinden hun eigen spel te slecht voor woorden.

De andere TV reporters vragen zich voor de camera af of ze niet een klein beetje te hard zijn voor zichzelf. Nee, zegt Carmilla, daarom zijn ze zo goed, ze zijn NOOIT tevreden. Heerlijk vind ik dat, want dat is precies de stijl die ik ook voorsta. En wat je in mijn oude moederland zelden of nooit ziet. Iemand schrijft geschiedenis als die er in de kwartfinale wordt uitgeslagen. Partners zijn lief voor elkaar... wat heb je er aan anders dan dat de meeste mensen je dan aardig vinden en misschien je vriend willen zijn op facebook.<-p>

Het is een verheerlijking om badminton te kijken op de Deense TV en dat doe ik liever dan dat ik naar de klamme hal ga, waar je op afstand kan kijken naar wedstrijden waar je geen competent commentaar bij krijgt. In dit land hebben we geen Mart Smeets-complex dus we zijn vrij van het commentaar van zo'n dinosaurus. Hier hebben we een hele rij van oud en huidige spelers die commentaar geven waar je wat aan hebt. Het gaat over de technieken en vooral tactieken die er worden gebruikt. Je leert meer over topbadminton als je een week luistert naar het commentaar op TV hier dan dat je in 10 jaar hoort van de bondscoach in Nederland.

Huynh vroeg me een jaar geleden wat ze moest gaan leren als ze naar Europa zou komen om elite coach te worden. Ik ben Nederlander dus wilde ze Nederlands gaan leren of ten minste Engels. Ik heb haar direct afgeraden een van deze twee talen te nemen. Als je iets wil leren over badminton dan is Deens de wereldtaal.

geschreven door

vorig artikel

Meten is weten, maar hoe meet je?

4 jaar geleden

volgend artikel

Een pyschologisch spelletje van Carolina Marin

4 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 48 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws