SportSport

Deens als wereldtaal

Deens als wereldtaal

Ik heb net een tweede game zitten kijken van de halve finale herendubbel. De Denen verliezen na een geweldige wedstrijd (zeker de tweede game). En wat zeggen ze in het Interview dat ze daarna hebben met Carmilla Martin voor de TV met een taalgebruik dat in de USA veel bliepjes zou opleveren?

Maak kennis met Alyssa Tirtosentono!

Ze breken zich zelf helemaal af en vinden hun eigen spel te slecht voor woorden.

De andere TV reporters vragen zich voor de camera af of ze niet een klein beetje te hard zijn voor zichzelf. Nee, zegt Carmilla, daarom zijn ze zo goed, ze zijn NOOIT tevreden. Heerlijk vind ik dat, want dat is precies de stijl die ik ook voorsta. En wat je in mijn oude moederland zelden of nooit ziet. Iemand schrijft geschiedenis als die er in de kwartfinale wordt uitgeslagen. Partners zijn lief voor elkaar... wat heb je er aan anders dan dat de meeste mensen je dan aardig vinden en misschien je vriend willen zijn op facebook.<-p>

Het is een verheerlijking om badminton te kijken op de Deense TV en dat doe ik liever dan dat ik naar de klamme hal ga, waar je op afstand kan kijken naar wedstrijden waar je geen competent commentaar bij krijgt. In dit land hebben we geen Mart Smeets-complex dus we zijn vrij van het commentaar van zo'n dinosaurus. Hier hebben we een hele rij van oud en huidige spelers die commentaar geven waar je wat aan hebt. Het gaat over de technieken en vooral tactieken die er worden gebruikt. Je leert meer over topbadminton als je een week luistert naar het commentaar op TV hier dan dat je in 10 jaar hoort van de bondscoach in Nederland.

Huynh vroeg me een jaar geleden wat ze moest gaan leren als ze naar Europa zou komen om elite coach te worden. Ik ben Nederlander dus wilde ze Nederlands gaan leren of ten minste Engels. Ik heb haar direct afgeraden een van deze twee talen te nemen. Als je iets wil leren over badminton dan is Deens de wereldtaal.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!