badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Amersfoort klimt langzaam uit dal

Na de maximale nederlaag in Den Haag vorig weekend, stond het dubbelweekend op de rol.

Amersfoort klimt langzaam uit dal - BC Amersfoort
© BC Amersfoort
Amersfoort klimt langzaam uit dal - BC Amersfoort
© BC Amersfoort +

 

Zaterdagavond de uitwedstrijd in Almere. Met wederom een team waarin vijf vastspelers moesten worden vervangen leverde het Amersfoort team een goede wedstrijd af, maar nog niet met het gewenste resultaat.

Na een 2-1 tussenstand werd door het verlies van drie enkelspelen het team van Joéli Residay op een 4-2 achterstand gezet. De afsluitende mixen moesten nog voor een puntje zorgen. Helaas werden beide mixen in de beslissende derde game verloren. Restte een 2-6 nederlaag.

Zondag werd het zelfde team opgesteld, het enige verschil was de vervanging van Freek Golinski in de mix met Debora Jille door Vincent de Vries.

Een afwijkend speeldag en mooi weer brachten niet veel supporters er toe om zondag de wedstrijd in Amersfoort te bezoeken. De thuisblijvers misten wel een mooie badminton middag met spannende partijen.

Het begin was zoals verwacht de mannendubbel simpel naar Amersfoort en de vrouwendubbel naar Roosteren. In de mannen enkelspelen moest Amersfoort zijn slag slaan, maar Vincent de Vries kon het niet bolwerken tegen Marijn Put, Michael Fowke boekte een mooie overwinning, tussen stand 2-2.

Beide 15-jarigen Debora Jille en Stella Li speelden goede partijen maar bleven net aan de verkeerde kant van de score, maar zij lieten zien dat er bij Amersfoort de komende jaren weer talent genoeg is om de plaatsen in de eredivisie in te nemen.

De mixen moesten het vooraf beoogde gelijkspel brengen, in beide mixen werd de 1e game in winst omgezet, in de 2e game van de mix van Romy de Laak en Ruben Jille werd met de maximale score van 30-29 punt drie binnengehaald.

De mix van Debora Jille en Vincent de Vries leverde game twee in. In de beslissen derde game werd door Debora Jille en Vincent de Vries een 19-16 voorsprong opgebouwd. Deze voorsprong bleek niet genoeg en zo werd voor de 3e maal een nederlaag geleden. 3-5

Hierdoor slonk de voorsprong van Amersfoort op het achtervolgende Roosterse dit weekend naar 13 punten.

Met vier thuiswedstrijden tegen VELO, Van Zijderveld, Slotermeer en Duinwijck voor de boeg, en een aantal geblesseerden op de goede weg moet de play-off zeker gesteld kunnen worden.

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws