SportSport

Smashing uit tegen nummer drie van klassement Nederlandse Badminton Eredivisie

Smashing uit tegen nummer drie van klassement Nederlandse Badminton Eredivisie

Op zondag 21 januari speelde Smashing uit tegen de nummer 3 van het klassement, Almere. Na lang in de auto te hebben gezeten, kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Dit keer was het wel een beetje anders want we hadden een andere coach mee, Paul Vennekens.

Maak kennis met Meare van Dalm!

De eerste wedstrijden waren de herendubbel met Yannnic en Teun tegen Alex Vlaar en Dennis Koppen, en de damesdubbel met Sterre en Maureen tegen Kirsten de Wit en Diede Odijk. Helaas verloren onze heren met 21-13 en 21-9, maar in de tweede set werkten ze goed bij vanaf een 11-2 achterstand. Onze dames speelden ook een wedstrijd maar verloren helaas met 21-10 en 21-13.

Daarna gingen Casper en Leonie de baan op tegen Noah Haase en Alida Chen. Casper verloor met een score van 21-5 en 21-8, waarbij hij ondanks de uitslag blij was dat hij de singel mocht spelen. Hij merkte op dat er goede rally's waren, maar uiteindelijk ging het punt toch naar Noah. Leonie speelde een sterke eerste set tegen Alida, maar de tweede set verliep moeizamer. Dit weerspiegelde zich in de einduitslag van 21-17 en 21-8.

Na de eerste twee enkels volgden de tweede enkels. Rune speelde tegen Dennis Koppen en Maureen tegen Diede Odijk. In de eerste set zocht Maureen naar zwakke punten van haar tegenstander, en in de tweede set probeerde ze hierop in te spelen. Hoewel ze een spannende verlenging had in de tweede set, was het helaas niet genoeg. De einduitslag was 21-14 en 22-20. Daarentegen won Rune de eerste set met 18, verloor de tweede met 11, maar maakte een indrukwekkende comeback in de derde set, waar hij met 23-21 de wedstrijd pakte. Dit was niet de eerste keer dat Rune won na een achterstand van 20-14. De comeback-man strikes again!

Tot slot werden de gemengd dubbels gespeeld. Yannic en Leonie stonden tegenover Alex Vlaar en Alida Chen, terwijl Teun en Sterre het opnamen tegen Noah Haase en Kirsten de Wit. Yannic en Leonie hadden een sterke tegenstand in de mix, maar vochten hard voor elk punt. Helaas verloren ze uiteindelijk met 21-14 en 21-13. Teun en Sterre vochten eveneens voor elk punt, maar verloren met 21-10 en 21-8.

De totale eindstand werd 1-7 in het voordeel van Almere, maar er zijn goede wedstrijden gespeeld. Op naar volgende week tegen DKC!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!