Smashing uit tegen nummer drie van klassement Nederlandse Badminton Eredivisie

Smashing uit tegen nummer drie van klassement Nederlandse Badminton Eredivisie

Op zondag 21 januari speelde Smashing uit tegen de nummer 3 van het klassement, Almere. Na lang in de auto te hebben gezeten, kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Dit keer was het wel een beetje anders want we hadden een andere coach mee, Paul Vennekens.

SportSport

Maak kennis met Anissa Wongsodimedjo!

De eerste wedstrijden waren de herendubbel met Yannnic en Teun tegen Alex Vlaar en Dennis Koppen, en de damesdubbel met Sterre en Maureen tegen Kirsten de Wit en Diede Odijk. Helaas verloren onze heren met 21-13 en 21-9, maar in de tweede set werkten ze goed bij vanaf een 11-2 achterstand. Onze dames speelden ook een wedstrijd maar verloren helaas met 21-10 en 21-13.

Daarna gingen Casper en Leonie de baan op tegen Noah Haase en Alida Chen. Casper verloor met een score van 21-5 en 21-8, waarbij hij ondanks de uitslag blij was dat hij de singel mocht spelen. Hij merkte op dat er goede rally's waren, maar uiteindelijk ging het punt toch naar Noah. Leonie speelde een sterke eerste set tegen Alida, maar de tweede set verliep moeizamer. Dit weerspiegelde zich in de einduitslag van 21-17 en 21-8.

Na de eerste twee enkels volgden de tweede enkels. Rune speelde tegen Dennis Koppen en Maureen tegen Diede Odijk. In de eerste set zocht Maureen naar zwakke punten van haar tegenstander, en in de tweede set probeerde ze hierop in te spelen. Hoewel ze een spannende verlenging had in de tweede set, was het helaas niet genoeg. De einduitslag was 21-14 en 22-20. Daarentegen won Rune de eerste set met 18, verloor de tweede met 11, maar maakte een indrukwekkende comeback in de derde set, waar hij met 23-21 de wedstrijd pakte. Dit was niet de eerste keer dat Rune won na een achterstand van 20-14. De comeback-man strikes again!

Tot slot werden de gemengd dubbels gespeeld. Yannic en Leonie stonden tegenover Alex Vlaar en Alida Chen, terwijl Teun en Sterre het opnamen tegen Noah Haase en Kirsten de Wit. Yannic en Leonie hadden een sterke tegenstand in de mix, maar vochten hard voor elk punt. Helaas verloren ze uiteindelijk met 21-14 en 21-13. Teun en Sterre vochten eveneens voor elk punt, maar verloren met 21-10 en 21-8.

De totale eindstand werd 1-7 in het voordeel van Almere, maar er zijn goede wedstrijden gespeeld. Op naar volgende week tegen DKC!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

Veranderen van vereniging: geef het voor 1 april door

De competitie is afgelopen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn weer in gang gezet.

27 february 2024

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!