clubzoeker

Nederlandse Badminton Eredivisie: Smashing vecht voor punten

Nederlandse Badminton Eredivisie: Smashing vecht voor punten

Afgelopen zaterdag 11 november barstte de strijd los tussen Almere en Smashing in de sporthal Achterlo.

Ken je BC De Zeemeeuwen al?

Als eerste mochten de dubbels aan de bak, bij de herendubbel stonden Alex Vlaar en Joep Strooper tegenover Rune van Dalm en Casper Spaans. In deze strijd werd hard gevochten maar werd helaas verloren met 21-11 en 21-17. Bij de damesdubbel stonden Cheryl Seinen en Kirsten de Wit tegenover onze Maureen Zewald en Katinka Moers, helaas werd ook deze met goede strijd verloren 21-14 en 21-16.

Hierna gingen de singels de baan op, hier begon Yannic Smeets tegen Joep Strooper.

Het was een moeilijke wedstrijd met helaas veel foutjes, deze wedstijd was voor Almere met 21-16 en een spannende 21-19.

Toen was het tijd voor onze invalster Ilse van Aarle om in actie te komen, ze mocht het opnemen tegen de nummer 2 van Nederland Alida Chen. Het was een hele spannende wedstrijd waarbij de 1e set werd gewonnen met 23-21, de tweede set werd verloren met 21-10 en het eindigde met een spannende 3e set in voordeel voor Almere met 21-19.

De tweede herensingel werd gespeeld door Rune van Dalm die het mocht opnemen tegen Dennis Koppen, er werd gespeeld met heel veel power en tempo. Deze lastige wedstrijd werd helaas verloren met 21-13 en 21-14.

De laatste singel die de baan op mocht werd gespeeld door Maureen Zewald en Rosalie Teuben, deze werd knap gewonnen! Niet zonder slag of stoot, het werd gedaan in een 3 sets 19-21 21-12 21-19.

Als laatste waren de gemengddubbels aan de beurt, hier namen Yannic Smeets en Ilse van Aarle het op tegen Dennis Koppen en Cheryl Seinen. Er werd hard gevochten en er is goed gezocht naar de juiste tactiek. Helaas trok Almere aan het langste eind en wonnen ze met 21-15 21-16.

Toen ging de laatste wedstrijd van de dag van start met Teun Gootzen en Katinka Moers tegen Alex Vlaar en Kirsten de wit. Een mooie wedstrijd om te zien met mooie rally's, helaas won Almere ook deze ook met 21-15 en 21-16.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!