SportSport

Nederlandse Badminton Eredivisie: Smashing vecht voor punten

Nederlandse Badminton Eredivisie: Smashing vecht voor punten

Afgelopen zaterdag 11 november barstte de strijd los tussen Almere en Smashing in de sporthal Achterlo.

Maak kennis met Nadia Choukri!

Als eerste mochten de dubbels aan de bak, bij de herendubbel stonden Alex Vlaar en Joep Strooper tegenover Rune van Dalm en Casper Spaans. In deze strijd werd hard gevochten maar werd helaas verloren met 21-11 en 21-17. Bij de damesdubbel stonden Cheryl Seinen en Kirsten de Wit tegenover onze Maureen Zewald en Katinka Moers, helaas werd ook deze met goede strijd verloren 21-14 en 21-16.

Hierna gingen de singels de baan op, hier begon Yannic Smeets tegen Joep Strooper.

Het was een moeilijke wedstrijd met helaas veel foutjes, deze wedstijd was voor Almere met 21-16 en een spannende 21-19.

Toen was het tijd voor onze invalster Ilse van Aarle om in actie te komen, ze mocht het opnemen tegen de nummer 2 van Nederland Alida Chen. Het was een hele spannende wedstrijd waarbij de 1e set werd gewonnen met 23-21, de tweede set werd verloren met 21-10 en het eindigde met een spannende 3e set in voordeel voor Almere met 21-19.

De tweede herensingel werd gespeeld door Rune van Dalm die het mocht opnemen tegen Dennis Koppen, er werd gespeeld met heel veel power en tempo. Deze lastige wedstrijd werd helaas verloren met 21-13 en 21-14.

De laatste singel die de baan op mocht werd gespeeld door Maureen Zewald en Rosalie Teuben, deze werd knap gewonnen! Niet zonder slag of stoot, het werd gedaan in een 3 sets 19-21 21-12 21-19.

Als laatste waren de gemengddubbels aan de beurt, hier namen Yannic Smeets en Ilse van Aarle het op tegen Dennis Koppen en Cheryl Seinen. Er werd hard gevochten en er is goed gezocht naar de juiste tactiek. Helaas trok Almere aan het langste eind en wonnen ze met 21-15 21-16.

Toen ging de laatste wedstrijd van de dag van start met Teun Gootzen en Katinka Moers tegen Alex Vlaar en Kirsten de wit. Een mooie wedstrijd om te zien met mooie rally's, helaas won Almere ook deze ook met 21-15 en 21-16.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!