SportSport

Invallers geven kleur aan 7-1 overwinning van Almere op Smashing

Invallers geven kleur aan 7-1 overwinning van Almere op Smashing

Almere heeft zaterdagavond een 7-1 overwinning gepakt in de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Smashing.

clubzoeker

Maak kennis met Andy Buijk!

Door afwezigheid van Dyon van Wijlick, Noah Haase en Diede Odijk deed de coaching staf voor deze wedstrijd een beroep op de 17-jarige Joep Strooper en vaste invalster Rosalie Teuben.

Bij Smashing stond invalster Ilse van Aarle aan de start. Het waren de invallers die kleur gaven aan deze wedstrijd en een goed niveau haalden.

De gele brigade kende in de dubbels weinig problemen, maar van de 4 single partijen werden er wel 3 spannend, waarvan er 2 in winst werden omgezet en eentje nipt verloren ging. Joep wist zijn debuut in de eredivisie op te sieren met 2 overwinningen en sprak na afloop: "Ik ben erg tevreden met mijn debuut en een mooie 7-1 overwinning, waar we met het team voor hebben gestreden."

In de herendubbel traden Alex Vlaar en Joep Strooper aan tegen Rune van Dalm en Casper Spaans zodat Joep zijn debuut kon maken tegen zijn trainingsmaatjes van de S-1 selectie. Na een 4-7 achterstand trokken Alex en Joep het initiatief naar zich toe en ging het snel naar 21-11. De tweede game ging tot 10-10 gelijk op, waar Alex en Joep met 4 punten op rij het gat sloegen en dat tot het eind in stand hielden (21-17).

Het damesdubbel van Cheryl Seinen en Kirsten de Wit mocht aantreden tegen Maureen Zewald en Katinka Moers. De Almeerse dames speelden de hele wedstrijd op voorsprong en gaven op de juiste momenten even gas als Smashing te dicht bij kwam.

Joep Strooper mocht aantreden tegen de ervaren Yannic Smeets. Joep pakte brutaal een voorsprong van 11-4, maar na 17-12 werd het toch nog 17-15, waarna Joep alsnog met 21-16 won. De tweede game ging tot 8-8 gelijk op, waarna Joep steeds 2 of 3 punten voorsprong nam, Yannick steeds weer terug kwam, maar Joep uiteindelijk verdiend met 21-19 won.

Alida Chen speelde de eerste dames single tegen invalster Ilse van Aarle. Ilse liet zien niet te misstaan in de single in de eredivisie en liet een goed niveau zien. Alida moest alle zeilen bij zetten om Ilse van het lijf te houden. Na 21-23 in de eerste game, won Alida de tweede game ruim met 21-10. De derde game ging tot 17-17 gelijk op, waarna Alida met 3 punten op rij op matchpunt kwam en het derde matchpunt benutte (21-19).

Dennis Koppen speelde tegen Rune van Dalm. Dennis liep snel naar 11-3 en pakte de eerste game eenvoudig met 21-13. De tweede game ging tot 9-9 nog gelijk op, daarna liep Dennis snel uit naar 17-10 om met 21-14 te winnen.

Rosalie Teuben mocht aantreden tegen Maureen Zewald. Dit zou op voorhand een lastige partij worden, maar Rosalie wist haar huid duur te verkopen en had uiteindelijk zelfs winstkansen. Na de eerste game steeds op achterstand te hebben gespeeld boog ze een 10-15 om in 21-19 winst. Na ruim verlies in de tweede game werd de derde game super spannend. In de derde game vocht Rosalie zich goed terug van 9-14 naar 14-14 om zelfs een 19-16 voorsprong te pakken. Toch was het Maureen die met 5 punten op rij uiteindelijk de winst pakte.

De mix van Dennis Koppen en Cheryl Seinen tegen Yannic Smeets en Ilse van Aarle werd een relatief eenvoudige overwinning voor Dennis en Cheryl. Ondanks 15 en 16 tegenpunten was de wedstrijd geen moment spannend en werd er steeds met ruime voorsprong gespeeld.

Ook de mix van Alex Vlaar en Kirsten de Wit tegen Teun Gootzen en Katinka Moers kende een zelfde beeld als de andere mix. Ook in deze wedstrijd 15 en 16 tegenpunten zonder dat de wedstrijd enig moment in gevaar kwam.

Doordat de gehele top-4 vandaag met 7-1 won betekent dit dat halverwege de competitie DKC en Almere gezamenlijk aan kop gaan van de eredivisie. Op 3 december gaan we weer verder met een thuiswedstrijd tegen Drop Shot, de huidige nummer 4 van de ranglijst.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!