SportSport

Invallers geven kleur aan 7-1 overwinning van Almere op Smashing

Invallers geven kleur aan 7-1 overwinning van Almere op Smashing

Almere heeft zaterdagavond een 7-1 overwinning gepakt in de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Smashing.

SportSport

Ken je BV Conquesto al?

Door afwezigheid van Dyon van Wijlick, Noah Haase en Diede Odijk deed de coaching staf voor deze wedstrijd een beroep op de 17-jarige Joep Strooper en vaste invalster Rosalie Teuben.

Bij Smashing stond invalster Ilse van Aarle aan de start. Het waren de invallers die kleur gaven aan deze wedstrijd en een goed niveau haalden.

De gele brigade kende in de dubbels weinig problemen, maar van de 4 single partijen werden er wel 3 spannend, waarvan er 2 in winst werden omgezet en eentje nipt verloren ging. Joep wist zijn debuut in de eredivisie op te sieren met 2 overwinningen en sprak na afloop: "Ik ben erg tevreden met mijn debuut en een mooie 7-1 overwinning, waar we met het team voor hebben gestreden."

In de herendubbel traden Alex Vlaar en Joep Strooper aan tegen Rune van Dalm en Casper Spaans zodat Joep zijn debuut kon maken tegen zijn trainingsmaatjes van de S-1 selectie. Na een 4-7 achterstand trokken Alex en Joep het initiatief naar zich toe en ging het snel naar 21-11. De tweede game ging tot 10-10 gelijk op, waar Alex en Joep met 4 punten op rij het gat sloegen en dat tot het eind in stand hielden (21-17).

Het damesdubbel van Cheryl Seinen en Kirsten de Wit mocht aantreden tegen Maureen Zewald en Katinka Moers. De Almeerse dames speelden de hele wedstrijd op voorsprong en gaven op de juiste momenten even gas als Smashing te dicht bij kwam.

Joep Strooper mocht aantreden tegen de ervaren Yannic Smeets. Joep pakte brutaal een voorsprong van 11-4, maar na 17-12 werd het toch nog 17-15, waarna Joep alsnog met 21-16 won. De tweede game ging tot 8-8 gelijk op, waarna Joep steeds 2 of 3 punten voorsprong nam, Yannick steeds weer terug kwam, maar Joep uiteindelijk verdiend met 21-19 won.

Alida Chen speelde de eerste dames single tegen invalster Ilse van Aarle. Ilse liet zien niet te misstaan in de single in de eredivisie en liet een goed niveau zien. Alida moest alle zeilen bij zetten om Ilse van het lijf te houden. Na 21-23 in de eerste game, won Alida de tweede game ruim met 21-10. De derde game ging tot 17-17 gelijk op, waarna Alida met 3 punten op rij op matchpunt kwam en het derde matchpunt benutte (21-19).

Dennis Koppen speelde tegen Rune van Dalm. Dennis liep snel naar 11-3 en pakte de eerste game eenvoudig met 21-13. De tweede game ging tot 9-9 nog gelijk op, daarna liep Dennis snel uit naar 17-10 om met 21-14 te winnen.

Rosalie Teuben mocht aantreden tegen Maureen Zewald. Dit zou op voorhand een lastige partij worden, maar Rosalie wist haar huid duur te verkopen en had uiteindelijk zelfs winstkansen. Na de eerste game steeds op achterstand te hebben gespeeld boog ze een 10-15 om in 21-19 winst. Na ruim verlies in de tweede game werd de derde game super spannend. In de derde game vocht Rosalie zich goed terug van 9-14 naar 14-14 om zelfs een 19-16 voorsprong te pakken. Toch was het Maureen die met 5 punten op rij uiteindelijk de winst pakte.

De mix van Dennis Koppen en Cheryl Seinen tegen Yannic Smeets en Ilse van Aarle werd een relatief eenvoudige overwinning voor Dennis en Cheryl. Ondanks 15 en 16 tegenpunten was de wedstrijd geen moment spannend en werd er steeds met ruime voorsprong gespeeld.

Ook de mix van Alex Vlaar en Kirsten de Wit tegen Teun Gootzen en Katinka Moers kende een zelfde beeld als de andere mix. Ook in deze wedstrijd 15 en 16 tegenpunten zonder dat de wedstrijd enig moment in gevaar kwam.

Doordat de gehele top-4 vandaag met 7-1 won betekent dit dat halverwege de competitie DKC en Almere gezamenlijk aan kop gaan van de eredivisie. Op 3 december gaan we weer verder met een thuiswedstrijd tegen Drop Shot, de huidige nummer 4 van de ranglijst.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!