Almere gedeeld koploper na 8-0 zege op Amersfoort

Almere gedeeld koploper na 8-0 zege op Amersfoort

Almere heeft zondagmiddag de maximale winst gehaald tegen nummer 6 van de ranglijst, Amerfoort en heeft zich naast DKC aan de kop van de ranglijst genesteld. Tevens is er een klein gaatje geslagen naar nummer 3 Duinwijck.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Coach Dave Khodabux sprak na afloop een goede focus in het team dat redelijk overtuigend de overwinning pakte. Eigenlijk kwam Amersfoort in geen enkele partij dicht bij de overwinning.

In de herendubbel traden Alex Vlaar en Dennis Koppen aan tegen twee oud-Almeerders, Ruben Wijnands en Timo Stoffelen. Timo maakte vorig jaar nog deel uit van de gele brigade. Na 5-5 liepen Alex en Dennis vlot uit naar 11-5. Ondanks de grote voorsprong vocht Amersfoort zich terug naar 18-18 maar pakten Alex en Dennis met 3 punten op rij de eerste game. De tweede game werd weer snel een voorsprong gepakt en werd ruim met 21-13 gewonnen.

Het damesdubbel van Kirsten de Wit en Diede Odijk mocht aantreden tegen de twee linkshandigen Meike Versteeg en Renske Kwakkenbos. Na een solide eerste game werden in de tweede game te veel 'unforced errors' gemaakt en ging deze game met 19-21 verloren. De derde game begon gelijk met een 5-0 voorsprong en werd zonder veel problemen vervolgens ruim gewonnen.

Anticiperend op het verwachte draaien van de heren singles bij Amersfoort speelde Jasper Koppen eerste heer waardoor de te verwachten tegenstander Bart Hoksbergen werd. De eerste game had Bart niets in te brengen en werd het in 'no time' 21-8 voor Jasper. De tweede game ging helemaal gelijk op en werd nipt door Jasper met 19-21 verloren. Een sterke start van Jasper in de derde game brak het verzet, waarna Jasper naar 21-11 snelde.

Alida Chen speelde de eerste dames single tegen Meike Versteeg. De eerste game ging tot 10-10 nog gelijk op, daarna liep Alida eenvoudig uit naar 21-11 game winst. In de tweede game liep Alida na 5-5 uit naar 11-5, dit verschil stond aan het eind van de tweede game nog steeds op het scorebord (21-15) en betekende weer een punt voor Almere.

Dennis Koppen mocht, dit keer als tweede heer, aantreden tegen Timo Stoffelen. De eerste game was Dennis ongenaakbaar en wist met 21-6 te winnen. De tweede game was daarentegen veel spannender. Dennis speelde steeds met 2 punten voorsprong tot 14-12. Daarna scoorde Timo 4 punten op rij (14-16). Dennis stelde orde op zaken en stelde met 7 punten op rij de overwinning veilig.

De tweede single tussen Diede Odijk en Anouk van Wijk was wellicht de meest aan elkaar gewaagde partij van de dag. De eerste game ging lang gelijk op met steeds een minimale voorsprong voor Diede. Een verlenging bracht de 22-20 gamewinst. De tweede game een omgekeerd beeld, gelijk opgaand met steeds een kleine voorsprong voor Anouk. Bij 12-14 wist Diede met 4 punten op rij het initiatief te pakken en uiteindelijk met 21-17 voor de 6-0 te tekenen.

De eerste mix van Alex Vlaar en Alida Chen tegen Ruben Wijnands en Anouk van Wijk ging in de eerste game nog tot de 11-10 gelijk op, daarna pakten Alex en Alida snel 4 punten voorsprong, die tot het eind bleef staan (21-17). In de tweede game werd met goede aanvallende druk snel een 7-1 voorsprong gepakt en werd zonder al te veel problemen de tweede game met 21-9 gepakt.

De tweede mix van Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit werd een eenvoudige overwinning tegen Bart Hoksbergen en Renske Kwakkenbos die geen antwoord hadden op het snelle aanvallende spel van Dyon en Kirsten. Vrij vlot werd met 21-12 en 21-11 gewonnen.

Met deze 8-0 komt Almere weer op gelijke hoogte met DKC, dat op zaterdagavond Duinwijck met 5-3 had verslagen. Volgende week moet worden afgereisd naar Wijchen om aan te treden tegen Smashing, de rode lantaarndrager van de Nederlandse Badminton Eredivisie.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!