SportSport

DKC verslaat Duinwijck in topper Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC verslaat Duinwijck in topper Nederlandse Badminton Eredivisie

De topper DKC en Duinwijck is geëindigd in een 5-3 overwinning voor de thuisploeg. Zo revancheerden de Hagenaars zich voor de verloren finale van vorig seizoen. Door deze zege blijft DKC koploper.

Maak kennis met Liam Birahy!

Almere heeft zondagmiddag de maximale winst gehaald tegen nummer 6 van de ranglijst, Amerfoort en heeft zich naast DKC aan de kop van de ranglijst genesteld. Tevens is er een klein gaatje geslagen naar nummer 3 Duinwijck.

Bij DKC ontbraken Mark Caljouw en Flora Wang. Het was daarom de vraag of de formatie van trainer Dennis Lens wel kans zou maken tegen de landskampioen. Ook de club uit Haarlem kon niet in de sterkste formatie spelen, waardoor DKC zeker niet de underdog was. Het eerste punt van de avond ging nog naar Duinwijck. In drie spannende games versloegen Ties van der Lecq en Brian Wassink het DKC-koppel Gijs Duijs en Michiel Kruijt. Op de andere baan trokken Alyssa Tirtosentono en Jaymie Laurens de stand gelijk door een relatief makkelijke overwinning in het vrouwendubbel.

In de enkelspelen sloeg DKC toe. Drie van de vier werden een prooi voor de Haagse club. Joran Kweekel, Laurens en Kruijt wonnen hun partij. Alleen invalster Marlies Baan moest haar meerderen erkennen in Chloë Mayer. Met een 4-2 voorsprong begon DKC aan de afsluitende gemengd dubbels. Duinwijck bracht de spanning terug doordat Wassink en Fabienne van Affelen van Saens in twee games Duijs en Baan versloegen. Het lot of de thuisploeg deze wedstrijd met winst of een gelijkspel zou afsluiten, lag in de handen van Kweekel en Tirtosentono. Zij moesten er flink voor vechten tegen Van der Lecq en Meerte Loos. Maar het DKC-koppel won wel: 21-17 en 21-18. En zo boekte DKC een mooie 5-3 overwinning op de regerend Nederlands kampioen.

Dankzij de winst gaat DKC nog altijd aan kop van de Nederlandse Badminton Eredivisie. Maar het is wel spannend. Nummer twee Almere heeft namelijk evenveel punten als de Hagenaars: 35. De nummer drie is Duinwijck met 33 punten en een wedstrijd meer gespeeld. Volgende week staat de streekderby tegen VELO op het programma voor Dunlop. Het duel in Wateringen begint zaterdag 11 november om 19.00 uur.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!