clubzoeker

Smashing opnieuw met 1 punt naar huis in Nederlandse Badminton Eredivisie

Smashing opnieuw met 1 punt naar huis in Nederlandse Badminton Eredivisie

Op zaterdag 29 oktober mocht Smashing het opnemen tegen DKC. Ditmaal voor het eerst met een compleet team. Lieke en Teun zijn hersteld van blessures, en Rune en Casper waren terug van hun Amerikaanse WJK avontuur.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Rune en Casper kwamen goed mee in het herendubbel tegen Andy Buijk en Gijs Duijs. Beide heren zaten grotendeels scherp in de wedstrijd. Een paar momentjes van onoplettendheid werd echter direct afgestraft door de tegenstanders, die in beide sets enkele punten voorkwamen en dat niet meer uit handen gaven. De wedstrijd ging naar de heren van DKC met 21-15 21-14.

In het damesdubbel mochten Maureen en Ilse het opnemen tegen Charissa Kuiper en Alyssa Tirtosentono. De dames van Smashing hadden nog niet veel gespeeld samen, dus de eerste set moest de olie nog gesmeerd worden. Toen de motor eenmaal aan stond in de tweede set, kwamen ze goed mee. Ondanks goede pogingen werd dit punt overduidelijk gewonnen door DKC met 21-13 21-18.

Yannic mocht het opnemen tegen de nummer 2 van Nederland en oud-trainer van Smashing: Joran Kweekel. Joran gaf genoeg ruimte voor Yannic om mee te komen in de rallies. Yannic mistte helaas net wat scherpte, waardoor hij het Joran niet heel moeilijk kon maken. Joran won de partij met 21-8 21-13. Maureen, die vorige wedstrijd als enige een punt wist te pakken, had een zware kluif aan Jaymie Laurens. In de eerste set kon Maureen Jaymie nog goed onder druk zetten. Helaas hield ze dit in de tweede set niet meer vol, en verloor ze met 21-16 21-10.

Rune mocht aan de slag tegen routinier Michiel Kruijt. Rune had een set nodig om het juiste spel en tactiek te vinden. In de tweede set vocht Rune voor elk punt. Met lange rallies en slim spel maakte hij het Michiel erg lastig. Helaas was het net niet goed genoeg, en ging het punt naar DKC met 21-11 24-22. Aan de andere kant was Leonie begonnen aan haar partij tegen Chloe Tsai. Leonie had duidelijk de overhand, en legde de shuttles kundig in alle hoeken weg. Ze won de partij met 21-7 21-11.

Er moesten nog twee mixen gespeeld worden, en het sterk spelende DKC was niet van plan te stoppen. Casper en Leonie moesten het opnemen tegen Joran en Jaymie. De Nederlandse toppers deden het rustig aan en wilden met zo min mogelijk energie winnen. In de eerste set lukte dit goed, maar de tweede set wist Smashing hier een stokje voor te steken. In de derde set was DKC echter wakker geschud en werd het tempo opgeschroefd. DKC won met 21-14 17-21 21-10. Als laatste mochten Teun en Lieke het opnemen tegen Michiel en Alyssa. Ook dit koppel was een maatje te groot, en won met 21-13 21-15.

Ondanks de 7-1 nederlaag is Smashing blij met het gescoorde punt. Komend weekend mag Smashing afreizen naar Roosteren om het op te nemen tegen de concurrent.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!