Uitkomsten Panel Badminton Nederland: Communicatie en website

Uitkomsten Panel Badminton Nederland: Communicatie en website

Afgelopen september heeft Badminton Nederland onderzoek gedaan naar de wensen en behoeftes op het gebied van communicatie en over website van de Badminton Nederland. Dit onderzoek is uitgezet onder onze panelleden. In totaal hebben 19 van de 30 panelleden de enquête ingevuld; dat is een responsepercentage van 63%.

Maak kennis met Sara Staats!

Samenvatting uitkomsten

Uit het panel blijkt dat 59% van de respondenten tevreden is over de communicatie vanuit Badminton Nederland. De leden halen de informatie voornamelijk op via Facebook, Instagram, website Badminton Nederland en via de leden / verenigingsmailing. Wat opvalt is dat slechts 37% van de respondenten de app van Badminton Nederland heeft gedownload.

De algemene indruk en de navigatie van onze website worden beoordeeld met een 5,7. De lay-out van de website scoort met een 7,1 beter. De vindbaarheid van informatie scoort met 5,2 juist lager. Qua onderwerpen vinden de ondervraagden dat Badminton Nederland meer moet communiceren over eredivisie, jeugd, competitie en best practices van andere verenigingen en/of sporten.

28% van der ondervraagden geeft aan wel eens problemen te ondervinden bij het gebruik van de website. Dit geldt bijvoorbeeld voor het openen van een pagina van de website in een nieuw tabblad en het gebruik van de zoekfunctie.

Aanbevelingen

De belangrijkste aanbevelingen uit het panel zijn meer best practices van verenigingen op diverse onderwerpen te delen, meer tips te geven over het werven van leden en vrijwilligers, meer inspirerende verhalen uit de (top)badmintonsport te delen en de Badminton Nederland app meer te promoten en interactiever te maken. Als suggestie wordt tevens gegeven om een TikTok-kanaal op te zetten en meer video's te publiceren op YouTube.

De uitkomsten van dit onderzoek gebruiken we voor het verder verbeteren van onze communicatie en optimaliseren van de Badminton Nederland website.

Ook meedenken?

Heb jij een badmintonhart en wil je graag meedenken over diverse onderwerpen binnen badmintonnend Nederland? Meld je dan aan als lid van onze panels via dit formulier.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!