badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Jacco Arends en Selena Piek stranden in halve finale Yonex US Open 2015 - René Lagerwaard
© René Lagerwaard

Jacco Arends en Selena Piek stranden in halve finale Yonex US Open 2015

Jacco Arends en Selena Piek stranden in halve finale Yonex US Open 2015 - René Lagerwaard
© René Lagerwaard +

Zaterdagochtend 02:45 uur Nederlandse tijd stonden Eefje Muskens en Selena Piek in de kwartfinale van de Yonex US Open 2015. Het als tweede geplaatste dubbelkoppel liep tegen een Chinese Muur.

Muskens en Piek troffen Yu Yang (nummer 2 van de wereld) en Zhong Qianxin (voormalig nummer 2) uit China aan de overzijde van het net. Hun 142 plaats op de wereldranglijst was nietszeggend en het scoreverloop vertelde hetzelfde verhaal. In de eerste game bleven de Aziaten vanaf 3-3 telkens enkele punten op voorsprong: 21-15. De Papendallers konden in game twee aansluiting vinden rond de ruststand, maar mochten van Yo en Zhong daarna nog maar één puntje mee naar Nederland nemen: 21-11.

Halve finale eindstation voor Piek en Arends

Selena Piek had weinig tijd om te treuren over haar damesdubbel, want ze had nog een halve finale met Jacco Arends op het program. Als derde geplaatsten doorliepen ze het schema volgens plan en zo ook hun Hong Kong tegenstanders Lee Chun Hei Reginald en Chau Hoi Wah (tweede geplaatste, nummer 11 op de wereldranglijst).

De Nederlanders hielden tot 17-17 de voorsprong vast, waarna ze gepasseerd werden door Chau en Lee. Zuur, maar dat is wat er kan gebeuren met koppels die zo dicht op elkaars niveau zitten. In de tweede game pakten Piek en Arends vanaf 4-4 een voorsprong en wel tot 12-12, maar toen ging het om en om tot 17-17. Opnieuw maakten de tegenstanders er werk van om naar de 21 te komen, zonder dat de Nederlandse kampioenen nog ruimte kregen voor enig punt.

Een partij als deze laat zien dat Arends en Piek (nummers 20 van de wereld) een niet mis te verstane opponent zijn op het wereldniveau. In de volgende halve finale - en die ligt ongetwijfeld in het verschiet - zullen ze in de eindfase ook tegenover dit soort tegenstanders de regie in handen moeten houden.

geschreven door

Wat vind jij? Er zijn al 53 waarderingen!

Over de auteur: Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Meer nieuws