Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 

Ken je deze spelers al?

© René Lagerwaard

Jorrit de Ruiter: badminton in The Big Apple

© René Lagerwaard+

Afgelopen zondag kwamen we na een voorspoedige vlucht aan op JFK Airport. Vanuit daar werden we opgehaald door de organisatie en naar ons hotel op Long Island gebracht.

Wat niet veel mensen weten, maar helaas wel realiteit is: dit toernooi wordt niet in de stad New York afgewerkt, maar ongeveer een uur van het centrum vandaan.

Zoals gewoonlijk gebruikten we de eerste dagen om aan het tijdverschil van 6 uur te wennen en wat te trainen. Alhoewel dat trainen erg matig ging de eerste paar dagen. Met tape hadden ze een aantal badmintonbanen 'aangelegd' op een indoor atletiek ondergrond. Ik loop toch al heel wat jaartjes mee, maar dit had ik nog nooit meegemaakt. En dat op een Grand Prix Gold toernooi in het Olympisch kwalificatiejaar!

De organisatie zou zich diep moeten schamen hiervoor. Toen het toernooi eenmaal onderweg was, vast na een hele hoop geklaag, kwam er ineens nog een halletje naast de wedstrijdhal tevoorschijn achter een paar rolluiken en ook die waren niet optimaal, maar beter dan die plakkers op de vloer.

Anyway, het toernooi zelf. Ik zal alle 4 de koppels even afgaan; er waren wisselende resultaten deze week.

Eefje en Selena waren hier tweede geplaatst en kwamen via een simpele overwinning in de eerste ronde en een wat zwaarder bevochten tweede ronde terecht in de kwartfinale. Hierin speelden ze tegen de Chinezen Yu/Zhong en die bleken in twee games te sterk.

Lees de rest van dit artikel op een website van Badminton Nederland.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Het seizoen zit erop

2 jaar geleden

volgend artikel

Kick-off nationale jeugdselectie U15

2 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws