badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Badminton Nederland gaat Bart-Jan den Hollander helpen met fotowedstrijd

Mijn eerste werkweek na de vakantie was een enigszins turbulente week. Vorige week schreef ik in mijn blog over de aanstaande start van het project rondom ons communicatieplatform.

Badminton Nederland gaat Bart-Jan den Hollander helpen met fotowedstrijd - Edwin Sundermeijer
© Edwin Sundermeijer
Badminton Nederland gaat Bart-Jan den Hollander helpen met fotowedstrijd - Edwin Sundermeijer
© Edwin Sundermeijer +

 

En dat heeft het nodige stof doen opwaaien en daar is op zich ook niets mis mee. Het gaat om een flinke investering die weloverwogen gedaan moet worden. Daar is over nagedacht, over gesproken, over nagedacht enzovoorts. Er zullen echter ook stappen gezet moeten worden. Het voorwerk is gedaan en we gaan dus echt aan de slag.

Ik ben open en transparant en daardoor hoef ik ook nooit na te denken wat ik ooit heb gezegd. Mijn openheid kan ook tegen me gebruikt worden, want men weet dat ik vragen beantwoord en respect heb voor ieders mening. Maar we moeten ook vooruit. Verantwoording leg ik samen met mijn collega bestuurders af aan de bondsvergadering en laat nou net die bondsvergadering vinden dat we te weinig progressie boeken met de deelprojecten die zijn voort gekomen uit A Clear Future.

Ik doe uiteraard wel wat met datgene wat ik te horen krijg, al is dat dus niet altijd zichtbaar. Er maalt dan van alles door mijn hoofd en daar probeer ik dan de beste gemene deler uit te halen. Ik heb al eerder gezegd dat keuzes maken er ook in resulteert dat er mensen teleurgesteld zullen zijn omdat de keuze niet past bij datgene wat zij voor ogen hebben. That's life.

Belangrijk is dat we aan de slag gaan met dit project en zorgen dat het aansluit van de wensen vanuit A Clear Future, want A Clear Future is weer ontstaan vanuit datgene wat leeft in het land en wat men vindt dat de bond moet doen. De welbekende kerntaken en zie daar, deze komen nu ook terug in de functieprofielen van de bestuursleden van Badminton Nederland. Mijn bestuursportefeuille is Promotie geworden. En daar vallen PR, Marketing en Sponsoring onder. Alles wat met de promotie van de badmintonsport te maken heeft dus.

Eén van de kerntaken is immers de badmintonsport promoten. Er is zelfs een extra bestuursfunctie bij gekomen: Sportparticipatie en daar zoeken we nog een gegadigde voor. Iets voor jou?

Badmintonsportfoto van het Jaar

Woensdagavond weer op pad geweest en deze keer ben ik naar Bart-Jan den Hollander gereden. Hij is de grondlegger van de verkiezing van de Badmintonsportfoto van het jaar, die dan tijdens de Carlton Nederlandse Kampioenschappen wordt gekozen. Ik vind dit een super initiatief en vind dat daar meer mee gedaan moet worden.

Dit jaar heeft deze verkiezing min of meer in de schaduw van het CNK gestaan. Ik vond dat er veel te weinig exposure vanuit ging. Dat lag niet aan Bart-Jan, want de financiële middelen ontbraken en hij moest het alleen doen. Hij kreeg wel een plekje, maar er was geen samenwerking. Dat is geen verwijt, want daar werd voor mijn komst ook geen prioriteit aan gegeven. Mijn taak is dus om wel de nodige exposure rondom dit soort evenementen te creëren met onder andere dit soort initiatieven. We moeten initiatieven die door derden worden genomen koesteren, omarmen en er samen iets moois van maken.

Vandaar dus dat ik naar Bart-Jan ben gereden om daar samen over te brainstormen. We zijn het er samen over eens dat we meer uit die verkiezing kunnen halen. De foto's die ingestuurd worden moeten op een mooie wand komen te hangen op een mooi groot formaat. Het moet natuurlijk uitnodigen om foto's in te sturen; ook jouw foto kan daar dus hangen straks.

Daarnaast onderzoeken we de mogelijkheden om een workshop Badmintonfotografie te organiseren waarbij men eerst een stuk theorie krijgt om dat vervolgens in de praktijk te brengen tijdens een echte wedstrijd. Jaja, een demonstratiewedstrijd zal dat dan zijn natuurlijk. Ook de prijsuitreiking willen we meer uitstraling geven zodat de winnaar van de Badmintonsportfoto van het Jaar ook echt in de schijnwerpers komt te staan.

We hebben afgesproken dat Bart-Jan dit nu verder gaat uitwerken. Dan hebben we in beeld dat wat we willen hoeveel gaat kosten. Dan kunnen we daar weer mee verder. Dan gaan we kijken of we ergens de financiële middelen vandaan kunnen halen, want één ding is zeker; het initiatief moet zichzelf financieel kunnen bedruipen.

Wens: Badmintonmuseum

Ik geef net aan dat initiatieven door badmintonliefhebbers omarmd moeten worden. Zo was ik tijdens mijn vakantie, op voorspraak van de kids, op bezoek bij het Nationale Voetbalmuseum in het RBC Stadion in Roosendaal. En al lopende door het stadion ontstond bij mij het idee voor een rondreizend badmintonmuseum. Een museum met herinneringen aan tijden van weleer die we opbouwen tijdens grote badminton evenementen. Tja, een leuk idee denk ik dan, maar hoe ga ik dat nou aanpakken? Ach, misschien is er wel iemand die een badmintonmuseum heeft en dat met ons verder uit wil bouwen? Of is er iemand die zegt dat hij/zij dat wil gaan opzetten? Zou toch mooi zijn als er iemand vrijwillig hier zich voor in wil spannen. Ik ben benieuwd.

geschreven door

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 12 waarderingen!

Over de auteur: Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Meer nieuws