Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Bastiaan Heus / badmintonline.nl

Soraya de Visch Eijbergen: Hollandse hupjes in een Indonesische heksenketel

© Bastiaan Heus / badmintonline.nl+

Soraya De Visch Eijbergen heeft een hupje. Niet te verwarren met de reuzensprong van de beste badmintonster van Nederland op de foto, maar een klein sprongetje dat ze maakt als ze een punt heeft gescoord.

Een kwart seconde hangt ze in de lucht, om dan met een zacht plofje te landen, als een shuttle die net binnen de lijnen valt. Zelf had ze geen idee, maar bij de Surrey Smashers in de National Badminton League werd het hupje meteen opgemerkt. Engelsen zien sommige dingen nu eenmaal eerder.

Dit weekend begint de 22-jarige aan haar eerste wereldkampioenschap. Dat vindt plaats in het beloofde badmintonland Indonesië en De Visch Eijbergen moet het in de eerste ronde opnemen tegen de Indonesische Linda Weni Fanetri. Plaats van handeling is de om zijn mysterieuze tochtvlagen beruchte Istora hal.

Lees de rest van dit artikel op de website van NRC Handelsblad.

door

via NRC Handelsblad

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Rune Massing hoeft geen Chinees meer te huren

2 jaar geleden

volgend artikel

Only 14 days left at the OroDenmark summercamp!

2 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 24 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws