SportSport

Topbadmintonner Soraya de Visch Eijbergen zet in op crowdfunding

Topbadmintonner Soraya de Visch Eijbergen zet in op crowdfunding

De 22-jarige Soraya de Visch Eijbergen is full-time badmintonprofessional en wil in het kader van haar topsportontwikkeling naar Maleisië voor een international challenge toernooi (10-15 november 2015).

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Nederlands Kampioene damesenkel en nummer 76 op de wereldranglijst zet daarvoor een crowdfundingcampagne in. Doelstelling: €3.500 binnen twee maanden, ze legt de lat hoog.

"Door te spelen in een Aziatisch land zoals het badmintongekke Maleisië kan ik werken aan verschillende aspecten van badminton op topniveau, waaronder hoge temperaturen en bijbehorende toernooihardheid", zo legt de van oorsprong Rotterdamse uit. De stap naar Azië is volgens De Visch Eijbergen van belang voor haar sportieve droom: de wereldtop halen.

Vijftien internationale toernooien per jaar

Badminton is in Europa een kleine sport en om deze op hoog niveau te kunnen beoefenen, is er veel geld nodig. Geld dat er bij nationale sportbond Badminton Nederland onvoldoende is. De Visch Eijbergen, die aankomend seizoen 'bijverdient' door in Frankrijk bij Chambly op het hoogste niveau competitie te spelen, licht toe: "Voor kwalificaties en het stijgen op de ranking speel ik ongeveer vijftien internationale toernooien per jaar."

Deze week speelt De Visch Eijbergen - vast lid van de nationale selectie van Badminton Nederland - de Belgian International in Leuven, België. Ze start op donderdag 10 september met haar eerste wedstrijd. (Zie ook toernooi.nl.)

Crowdfunding als kans

"Ik ben eerder dit jaar positief verrast door de grote belangstelling voor mijn ervaringen als topsporter. Dat heeft me vertrouwen gegeven om middels crowdfunding te kijken of het toernooi in Maleisië binnen de financiële mogelijkheden kan behoren." De gedreven badmintonspeelster is actief op sociale media, waaronder facebook, twitter en instagram met de naam 'sorayadve'. Daar neemt ze fans en volgers mee op haar topsportreis.

De crowdfundingcampagne van Soraya de Visch Eijbergen is te bekijken door haar website sorayadve.nl te bezoeken.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!