badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Finale voor badmintonsters Piek en Muskens op Brasil Open

De nummers zeven van de wereld, Selena Piek en Eefje Muskens, hadden ook vandaag niet veel tijd nodig om te laten zien in de finale van de Brasil Open thuis te horen.

Finale voor badmintonsters Piek en Muskens op Brasil Open - Eefje Muskens
© Eefje Muskens
Finale voor badmintonsters Piek en Muskens op Brasil Open - Eefje Muskens
© Eefje Muskens +

 

In twee games wisten de Nederlandse dames korte metten te maken met de Amerikanen waarna de finaleplek zeker was.

Net als in de kwartfinale stonden Piek en Muskens tegenover het Amerikaanse duo Eva Lee en Paula Lynn Obanana. Toen wisten de Nederlandse dames nog eenvoudig te winnen. Statistisch gezien lag winst in deze halve finale, en daarmee een plek in de finale, voor Piek en Muskens dan ook in de lijn der verwachting. Ook nu werd zonder al teveel inspanning de strijd gewonnen en zijn de Amerikanen met 21-9 en 21- 14 naar huis gestuurd. Een verdiende plek in de finale was veilig gesteld.

Selena: "Goede overwinning in twee games tegen de Amerikanen. Ik kon goed merken dat Eefje weer een beetje de oude is. We maakten het nog even spannend in de tweede helft van de tweede game, maar uiteindelijk hebben we solide gewonnen. Op naar de finale!"

Eefje: "Zo, het voelt zo goed om me weer fit te voelen! We hebben weer tempo kunnen maken. Super overtuigende eerste game en een goede start van de tweede. Daarna wilden we iets te gehaast spelen, maar goed opgepakt en doorgezet."

geplaatst door

verkregen via Selena Piek en Eefje Muskens

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Ook halve finale voor Arends en Piek in Brazilie

3 jaar geleden

volgend artikel

Piek en Muskens valt zilver ten deel in Rio

3 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws