badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
Vervolg aan kwaliteitsimpuls Carlton Eredivisie - badmintonline.nl
© badmintonline.nl

Vervolg aan kwaliteitsimpuls Carlton Eredivisie

Vervolg aan kwaliteitsimpuls Carlton Eredivisie - badmintonline.nl
© badmintonline.nl +

Afgelopen week is het bondsbureau verhuisd naar het Huis van de Sport in Nieuwegein en daarmee is er weer een hoofdstuk afgesloten.

De locatie Gelderlandhaven is geschiedenis en op de nieuwe locatie gaan we verder op de ingeslagen weg. In het Huis van de Sport zitten verschillende sportbonden, veelal wat grote betreft enigszins vergelijkbaar met Badminton Nederland en er kan dus heel makkelijk en snel ervaring en kennis worden uitgewisseld. Natuurlijk moeten we ons plekje nog goed zien te vinden en de collega's van de andere bonden leren kennen, maar stap één is gezet. Prettige bijkomstigheid is dat het Huis van de Sport een locatie is die een stuk goedkoper is dan waar we vandaan komen.

Gisteren dus voor de eerste keer vergaderd met het bestuur op de nieuwe locatie en als je dan door het kantoor loopt, dan merk je al meteen dat ook de indeling vele malen beter is. Althans, zoals ik er tegen aan kijk, want nu zitten de collega's dichter bij elkaar. En ja, er moet nog het een en ander opgehangen en opgeruimd worden.

Maar goed, gisteren dus bestuursvergadering in het Huis van de Sport met een beperkt bestuur, want collega Ger Tabeling was met de jeugd nog in Peru en stond op het punt van vertrekken toen wij zaten te vergaderen. Ook collega Ton Wijers was elders actief. Hij stond in 't Veerhuis in Nieuwegein alwaar hij een plenaire sessie had met trainers uit het land om te sparren over de talentontwikkeling. Ook onze kersverse technisch directeur Claus Poulsen was hier uiteraard bij aanwezig. Helaas kon ik na afloop van de bestuursvergadering niet gaan kijken in 't Veerhuis, omdat ik me moest voorbereiden op mijn bezoek aan de wedstrijd Van Zijderveld tegen Van Zundert / VELO in de Carlton Eredivisie.

De wens is om van de Carlton Eredivisie met een kwaliteitsimpuls een meer aansprekend competitie te maken die meer bezoekers trekt en daarmee een paradepaardje van badmintonnend Nederland kan worden. Daarvoor is de opzet gewijzigd, echter is er meer nodig dan alleen een andere opzet. Er zal meer gedaan moeten worden om de gewenste kwaliteitsimpuls gestalte te geven en daarom ben ik samen met mijn collega's het afgelopen weekend op pad geweest om alle wedstrijden te bezoeken in koppels van twee, en gesprekken aan te gaan met de verenigingen.

Ik ben met Richard Dijk op bezoek geweest bij Van Zijderveld in Amstelveen en heb daar eerst samen met hem naar de competitiewedstrijd gekeken. Na afloop hebben we gesproken met Mike van Daal, die sinds januari de voorzitter is van Van Zijderveld. Bedoeling was om ook met mensen van Van Zundert / VELO te spreken, echter konden zij niet de juiste mensen gemobiliseerd krijgen en hebben we afgesproken dat we op korte termijn naar ze toe komen om over de wensen en mogelijkheden te praten.

De ervaringen die we opdoen en de meningen die we mee krijgen van de verenigingen gaan we daarna goed analyseren en kijken wat we er mee kunnen. We hebben immers 10 eredivisie verenigingen die ieder op hun eigen wijze al aandacht besteden aan hun eerste team. Dat is natuurlijk goed echter, als we dat willen upgraden, dan zullen we elkaar moeten vinden en er aan moeten werken om als collectief naar buiten toe te treden en ons ook zo profileren.

Ik ga zeker nog meer wedstrijden bezoeken om een goed beeld te kunnen vormen van hoe de verschillende verenigingen het allemaal aanpakken. Ik wil er een goed beeld van kunnen vormen om daarmee een beter oordeel te kunnen geven. Door alleen bij Van Zijderveld te gaan kijken, vorm ik geen goed beeld. En natuurlijk krijg ik straks van mijn collega's te horen hoe het er elders allemaal aan toe gaat, maar ik vind voor mezelf dat ik het op verschillende plaatsen zelf moet ervaren.

Kortom, ook de Carlton Eredivisie is een potentieel uithangbord van onze sport. En sceptici zullen zo daar hun eigen mening en belemmeringen over weten te verwoorden, maar als we niets doen, gebeurd er niets en hebben we over vijf, tien, vijftien jaar nog steeds niets. Ook met dit proces, een ingewikkeld complex proces, moeten we aan de slag. En daar heb ik alle vertrouwen in, zonder weg te lopen voor de huidige realiteit. We hebben zaterdag een prima gesprek gehad met Mike van Daal en hij had de nodige kritische kanttekeningen waar wij, Richard en ik, ons heel goed in konden herkennen. Ik ben super blij met die goedbedoelde kritiek, en dat zal elders uit het land zeker aangevuld worden. En daar moeten we dan mee aan de slag. Het is nog lang geen hosanna, maar waar een wil is, is een weg.

geschreven door

Wat vind jij? Er zijn al 61 waarderingen!

Over de auteur: Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Meer nieuws