Paul Kleijn: Pure badmintonbeleving tijdens eredivisiefinale in Maaspoort

Paul Kleijn: Pure badmintonbeleving tijdens eredivisiefinale in Maaspoort

Afgelopen week stond voor mij in het teken van vakantie met de familie. Echter op de achtergrond was ik nog wel aangesloten en dus kon ik de voorbereidingen op de finale van de Carlton Eredivisie op de voet volgen.

› alles over het Badminton Festival!

Ik was immers volop bezig om er samen met de finalisten Van Zundert / VELO en Qontent Almere een superevent van te maken. Beide supportersgroepen hadden hun eigen wensen die hebben we geprobeerd zo goed als mogelijk in te willigen. Het is immers een event waarbij de entourage mede bepaald wordt door de aanwezige bezoekers.

Er was voor iedere speler/spelers duo een muziekstuk aangeleverd zodat ze op inspirerende klanken hun opwachting konden maken. En uiteraard hebben we de foto's, die tijdens de centrale fotoshoot van de kick-off gemaakt zijn, gebruikt om op de grote videoschermen te tonen. Ook de andere voorbereidingen liepen gesmeerd en dus kon de finale van de Carlton Eredivisie beginnen zodat bekend werd wie er landskampioen zou gaan worden.

Zaterdagochtend eerst nog een bestuursvergadering in korte vorm en vervolgens kwamen een aantal penningmeesters uit het land samen om na te denken over de contributiesystematiek. En op de hoofdbanen kon de jeugd zich uitleven tegen spelers van de nationale jeugdselectie. Die spelers van de nationale jeugdselectie hebben dat dan weer als opwarmer gebruikt voor de demonstratietraining die werd gegeven door bondscoach Rune Massing. Tussen de bedrijven door kwamen de genodigden binnen die naar een inspirerend verhaal hebben geluisterd van oud Nederlands Kampioen Joris van Soerland. En toen kon het spektakel beginnen in de Maaspoort Sports & Events.

De beide supporterskampen waren in grote getale aanwezig en het doet me enorm goed dat dit event groeiende is. Drie jaar geleden gestart en inmiddels zo ver doorgegroeid dat er zoveel publiek op af kwam dat de tweede ring open gesteld moest worden. Mijn eigen inschatting is dat dus rond de 1.500 bezoekers aanwezig waren en daarmee hebben we in drie jaar tijd een groei doorgemaakt van 50%. Let wel, de aantallen zijn even mijn inschatting en dus geen definitieve cijfers. Maar dat de tweede ring ingezet moet worden om het publiek te kunnen huisvesten, is een grote overwinning voor de finale van de Carlton Eredivisie.

Zoals gezegd waren beide supporterskampen in grote getale aanwezig en zij zorgde voor sferen die wij in ons badmintonlandje niet gewend zijn. Het dak ging er af. Waren we vorig jaar met de supporters van DKC en Duijnwijck al aardig verwend, dit jaar deden de finalisten er een schepje bovenop. Het gejuich waarmee beide teams werden verwelkomd in de Maaspoort Sports & Events beloofde veel voor de rest van de wedstrijd; het dak ging er af.

Een entourage die staat als een huis met enorme dank aan de beide supportersgroepen die er een waar volksfeest van gemaakt hebben en zeker van invloed is geweest op de mentale gesteldheid van de spelers en speelsters. Enige smetje vond ik dat de supporters zo betrokken waren bij de prestaties van hun helden, dat ze kort langs de banen gingen staan waardoor het publiek op de tribunes zich daar stoorde omdat ze voor hun gezichtsveld stonden. Daar zullen we iets op moeten verzinnen.

Maar los daarvan ben ik dus super trots dat we met deze gepassioneerde finale van de Carlton Eredivisie weer aan badmintonpromotie hebben gedaan. Mooie reportage door NOS Sport over de finaledag waarbij dit keer Qontent Almere werd gevolgd. Mijn felicitaties gaan nogmaals uit naar Van Zundert / VELO met het binnenhalen van de landstitel. En met oprechte complimenten en een diepe buiging naar beide supportersgroepen wil ik ook iedereen een dikke pluim geven voor hun bijdrage aan dit superevent, wat drie jaar geleden werd ingezet als initiatief van BCH, in samenwerking met de Bossche Badminton Federatie en de Maaspoort Sports & Events.

De uitdaging ligt bij het bestuur om een weloverwogen beslissing te nemen over waar we de komende jaren de finale van de Carlton Eredivisie gaan organiseren. Ik heb zo mijn ideeën daarover en dat zullen we als bestuur goed met elkaar gaan bespreken. En ja, ik bekijk dat dan puur vanuit mijn rol als bestuurslid promotie, waarbij promotie van de badmintonsport voorop staat. Het is een schakel in het geheel wat als marketingtool dient om de badmintonsport te promoten.

Meer spanning, meer passie, meer beleving, meer emotie, en bovenal meer publiek. En dat is waar we het voor doen. Ik ben supertrots met tranen in mijn ogen.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

Frankrijk verslaat Nederland bij Sudirman Cup in China

In Nanning (China) is het Nederlandse team er net niet in geslaagd de laatste wedstrijd in groep 2A van de Sudirman Cup 2019 te…

21 mei 2019

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

Stoeva Sisters break with Bulgarian badminton?

It was very tough months for us... we were working so hard to make something for us, for the badminton in Bulgaria but we just…

21 mei 2019

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Netherlands First: Oranje-badmintonners overrompelen VS met 5-0

Het lag in de lijn der verwachting, maar de Nederlandse topbadmintonners die deze week acteren tijdens de Sudirman Cup 2019 in…

20 mei 2019

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Nederlandse badmintonploeg verslaat Vietnam met 3-2 in poulefase Sudirman Cup

Vandaag is de Sudirman Cup 2019 begonnen in Nanning (China) en de Nederlandse topbadmintonners zitten in de poule met Frankrijk,…

19 mei 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Nederlandse jeugd klaar bij German International 2019

Bij de German International 2019 in Bonn zit het er op voor de jonge Nederlandse ploeg.

18 mei 2019

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

DKC wint de beker na spannende finale tegen landskampioen Duinwijck

In Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag heeft DKC net als vorig jaar de nationale beker gewonnen. In een spannende finale werd…

18 mei 2019

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Speel ook AirBadminton bij het Outdoor Badminton Festival in Oosterhout!

Gemeente Oosterhout, onder meer badmintonclub Oosterhout en Badminton Nederland organiseren op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei…

16 mei 2019

Mark Caljouw en Gayle Mahulette topsingelaars voor Nederlandse equipe Sudirman Cup 2019 in China

Mark Caljouw en Gayle Mahulette topsingelaars voor Nederlandse equipe Sudirman Cup 2019 in China

Van zondag 19 tot met zondag 26 mei 2019 vindt in Nanning (China) de Sudirman Cup, het WK gemengde teams plaats. Nederland is…

15 mei 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!