Paul Kleijn: Er staat veel in de steigers

Paul Kleijn: Er staat veel in de steigers
Moederdag 2019

Vaak is niet te zien dat er echt wat staat te gebeuren. Mijn rol als bestuurder van Badminton Nederland is uiteraard toekomstgericht en dus worden ideeën vaak pas later concreet zichtbaar.

› alles over het Badminton Festival!

Ook worden ideeën pas concreet uitgevoerd als er ook de middelen voor zijn. Maar goed, dat is ook de reden waarom ik iedere week deze blog schrijf. Achter de schermen ben ik dus met van alles bezig om onze badmintonsport meer te kunnen promoten. Vorige week schreef ik dat mijn collega bestuurders unaniem aangegeven hebben dat communicatie wel een heel erg belangrijk onderdeel is van onze organisatie. En dus kan ik daarop verder bouwen, maar dat is dus niet van vandaag op morgen meteen te zien en te ervaren.

Social media is niet meer weg te denken uit onze maatschappij, ook daar heb ik recent over geschreven en die communicatiemiddelen kunnen goed en strategisch ingezet worden. Velen zullen het inmiddels al wel weten, maar in mijn dagelijkse leven ben ik werkzaam voor Technische Unie in Breda en ook Technische Unie besteed veel aandacht aan social media. In die hoedanigheid heb ik te maken met collega's die op dat vlak gespecialiseerd zijn en een oud-collega, die tijdelijk was ingehuurd door Technische Unie, heb ik afgelopen maandag gesproken. Zij is een super specialiste op het gebied van social media en zij is daar dagdagelijks met haar eigen bedrijf mee bezig.

We hebben samen zitten sparren over de mogelijkheden die we als sportbond kunnen inzetten en hoe we die momenteel gebruiken. Dat is een vak apart en eigenlijk moet je dat dus 24 uur per dag, 7 dagen per week mee volgen. Dat doet de maatschappij ook. En ja, we hebben collega's die dat bij houden hoor, ook in hun eigen vrije tijd plaatsen ze berichten en delen ze het één en ander. Maar willen we meer uit social media halen, dan zal ook social media een volwassen onderdeel moeten worden van ons communicatiebeleid. En dat er kansen liggen, daar was ik wel van overtuigd, en daar zijn ook mijn collega's van overtuigd. En dat we niet alles beheersen, dat is ook een feit. Dus waarom zou je dan geen hulp inroepen om dat te ontwikkelen. Wordt vervolgd, want we focussen ons eerst op onze nieuwe website, wat ik liever ons nieuwe portaal noem.

In de tussentijd is het functioneel ontwerp gemaakt en dat is uitgemond in de wireframes die we afgelopen donderdag hebben besproken. En ook hier geldt weer voor, dat het nog even duurt voordat ons nieuwe portaal live komt, maar dat er keihard gewerkt wordt om er een portaal van te maken dat voor iedereen straks datgene levert wat men zoekt. Ook interactie is mogelijk en storytelling zal volop geboden worden. Makkelijk en overzichtelijk bereikbaar. En ja, ik snap dat jij als lezer al deze loze kreten ter kennisgeving aan neemt, maar het wordt echt een verademing. En als ons nieuwe portaal straks live gaat, en de bezoekers dan ook komen, dan zullen we ongetwijfeld veel feedback krijgen. Daarmee kunnen we dan het portaal door ontwikkelen. Voorop staat dat ons nieuwe portaal straks aan huidige eisen des tijds voldoet en vele malen makkelijker de informatie zal bieden waar naar gezocht wordt. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van tags, waardoor je simpel met één druk op die tag alle bijbehorende artikelen te zien krijgt.

Voordat we zover zijn zal nu eerst de volgende fase uitgevoerd worden. Het visual design zal nu onder handen genomen worden. Daarnaast zullen collega's van het bondsbureau content gaan verzamelen om deze straks op het portaal te kunnen plaatsen. Kortom, er wordt keihard gewerkt aan ons nieuwe portaal en ik heb de eer gehad er al mijn vingers bij af te kunnen likken.

De Olympische Spelen van Rio naderen met rasse schreden en onze potentiële deelnemers Selena Piek, Eefje Muskens en Jacco Arends zijn volop in de voorbereiding van die Spelen. Ze hebben een geweldige steun in de rug gekregen van het NOC*NSF, die ze een verlenging hebben gegeven van hun bijdrage. Daarmee kunnen ze dus optimaal verder gaan in hun voorbereiding. Ik heb altijd gezegd dat we hun prestaties goed moeten benutten om onze sport onder de aandacht te krijgen. Daar is een plan voor opgesteld en dat is afgelopen week met de spelers en bondscoach Kim Nielsen besproken door technisch directeur Claus Poulsen. Daar is enthousiast op gereageerd en dus gaan we daar mee aan de slag.

Sceptici zullen zeggen dat we nu wel aan de slag gaan omdat de Olympische Spelen er aan komen. En dat we voorheen niets deden. Dat kan ik me voorstellen, echter ben ik als bestuurslid Promotie, verantwoordelijk voor communicatie en derhalve vecht ik dus voor die aandacht. Met alle respect gesproken, maar mijn portefeuille is de afgelopen jaren niet ingevuld, en is er alleen maar bezuinigd op communicatie. Datgene wat er dus gedaan is, werd door spelers en dergelijke zelf geïnitieerd en kon simpelweg niet gedaan worden door het bonsbureau. Nu ligt er wel de focus op en worden op creatieve manieren oplossingen gezocht om toch datgene te doen wat belangrijk is voor onze sport. Daar kan ik de collega's van het bondsbureau alleen maar een dikke pluim voor geven.

Dus op korte termijn hebben we het één en ander in kunnen regelen en voor de langere termijn ga ik er me hard voor maken om verder door te pakken natuurlijk. De plannen daarvoor liggen op de tekentafel.

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Paul Kleijn

Paul Kleijn

Paul is in zijn dagelijks leven Manager Verkoopkantoor bij Technische Unie en is oud-bestuurslid van Badminton Nederland.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton Nederland verloor 15% van haar jeugdleden in 2018

Badminton beschikt over een enorm potentieel. Niet veel sporten zijn van de camping tot aan het allerhoogste, de Olympische…

11 augustus 2019

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Georgy van Soerland-Trouerbach en Marielle van der Woerdt wereldkampioen veteranenbadminton WD45

Prachtige prestaties van de Nederlandse afvaardiging naar de Wereldkampioenschappen Veteranen in Katowice, Polen. Georgy van…

11 augustus 2019

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Mark Caljouw loot tegen nummer 15 van de wereld tijdens WK Badminton in Zwitserland

Vandaag is de loting gepubliceerd van de TOTAL BWF World Championships 2019 in Basel, Zwitserland. Voor Nederlands Kampioen…

5 augustus 2019

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Deense nummer twee Line Kjaersfeldt komt badmintonnen bij Haagse DKC

Niet alleen heeft Mark zijn contract verlengd, hij heeft ook niemand minder dan zijn vriendin Line Kjærsfeldt zo enthousiast…

2 augustus 2019

Japans duo van wereldklasse te sterk voor Robin Tabeling en Jelle Maas

Japans duo van wereldklasse te sterk voor Robin Tabeling en Jelle Maas

Helaas geen kwartfinale plek voor onze Robin Tabeling en Jelle Maas bij de Toyota Thailand Open 2019.

1 augustus 2019

Badmintonner Mark Caljouw vier toernooien op rij uitgeschakeld in eerste ronde

Badmintonner Mark Caljouw vier toernooien op rij uitgeschakeld in eerste ronde

Het zijn taaie weken voor de Nederlandse topbadmintonner Mark Caljouw. Vandaag verloor hij in Bangkok tijdens de Thailand Open…

31 juli 2019

Doneer 100 euro voor een officieel wedstrijdshirt van badmintonner Joran Kweekel

Doneer 100 euro voor een officieel wedstrijdshirt van badmintonner Joran Kweekel

Mijn naam is Joran Kweekel, 21 jaar oud en ik ben professioneel badmintonner. Ik ben begonnen aan deze mooie sport doordat mijn…

26 juli 2019

Geen kwartfinales in Japan voor Robin Tabeling en Selena Piek

Geen kwartfinales in Japan voor Robin Tabeling en Selena Piek

Bij de Daihatsu Yonex Japan Open 2019 in Tokyo zijn Robin Tabeling en Selena Piek er helaas net niet in geslaagd de kwartfinales…

25 juli 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!