Manon Sibbald legt het af tegen ervaring van Pascalle van Nielen tijdens Carlton Eredivisie-match

Manon Sibbald legt het af tegen ervaring van Pascalle van Nielen tijdens Carlton Eredivisie-match

Almere heeft een 6-2 overwinning geboekt op TFS Barendrecht. Zo eenvoudig als de uitslag doet vermoeden was het beslist niet.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De ploeg van coach Erik Staats en assistent Joris van Soerland speelde vier partijen waarbij de derde game de beslissing moest brengen. Daarvan werden er uiteindelijk drie gewonnen. Barendrecht bood uitstekend partij. Zonder Sebastiaan Li en Ilse Vaessen plaatste Almere zich wel definitief voor de zogenaamde kampioenspoule waarin om het landskampioenschap wordt gestreden.

Dave Khodabux en Adam Hall beten de spits af tegen Ruben Kweekel en Ruud Nagel in het mannendubbel. Dat moest een eenvoudige overwinning gaan worden en dat werd het ook. De uit Schotland afkomstige Adam (vorig jaar bronzen medaillewinnaar in de dubbel op de Europese Junior Kampioenschappen) vormde een goed koppel met Dave. De tegenstanders hadden geen schijn van kans en Dave en Adam gingen dan ook voortvarend van start. Via 11-6 werd de eerste game met 21-12 binnen gehaald. De tweede game ging met 21-10 zelfs nog iets makkelijker en het eerste punt voor Almere was binnen.

Op de andere baan speelden Tamara van der Hoeven en Gita Djajawasito hun dames dubbel tegen Kristey Latukolan en Sandy Bommeleyn. Ook hier was het verschil snel gemaakt. Beide games kenden een ruststand van 11-5 en een eindstand van 21-14. Zonder zich overmatig te hoeven inspannen brachten Tamara en Gita de stand op 2-0.

Aram Mahmoud kon zijn spel na de winst van vorige week op Alex Vlaar een goed vervolg geven in de partij tegen Saber Afif. Hoewel Saber snel een ruime voorsprong nam kwam Aram goed terug tot 10-11. Aan het eind van de game drukte Saber door naar 17-21. In de tweede game een heel ander beeld. Na een 11-8 ruststand stoomde Aram snel door naar een 21-10 winst. De beslissende derde game ging gelijk op maar de ervaren Saber wist de game met weer 21-17 te winnen en dus de partij toch in winst om te zetten en bracht Barendrecht op 2-1.

In de eerste dames enkelpartij nam Manon Sibbald het op tegen Pascalle van Nielen-Janssen. Wat op papier een makkelijke partij leek te zijn bleek maar weer eens het tegenovergestelde. Als het spel je van je tegenstander niet ligt kan je een heel moeizame partij spelen en dat ondervond Manon. Zeker als haar tegenstandster ook nog eens op die dag heel goed speelt. Pascalle had regelmatig een goed antwoord op het spel van Manon. Hoewel ze nog met 11-7 de rust in ging was de winst met 21-23 voor Pascalle.

Manon had moeite om haar spel aan te passen en had ook nog eens de pech dat de shuttle een aantal keer net in het net of buiten de lijnen ging. De tweede game ging dan ook verloren met 16-21 en Barendrecht kwam daarmee verrassend op 2-2.

Leon Nottelman speelde in zijn enkelpartij tegen Ruud Nagel. Leon begon niet goed aan de eerste game en kwam op een 8-4 achterstand. Gelukkig weer op tijd bij de les won hij die game toch noch eenvoudig met 21-13. In de tweede game leek er ook geen vuiltje aan de lucht want Leon stond steeds op voorsprong maar liet Ruud toch langszij komen die dankbaar van de mogelijkheden gebruik maakte en de game met 21-17 won. In de derde game hadden beide spelers de mogelijkheid om de partij winnend af te sluiten. Vanaf 15-15 kwam Leon op een 20-17 matchpoint maar Ruud naderde tot op 1 punt. Bij 20-19 had Leon het geluk aan zijn zijde en ploft de shuttle via het net, voor hem aan de goede zijde, op de grond.

Madouc Linders schoot in de eerste game uit de startblokken, nam een 11-1 voorsprong en maakte het ene punt na het andere tegen Sandy Bommeleyn. Met 21-4 winst had Sandy helemaal niets in te brengen. Na een 6-1 voorsprong voor Madouc in de tweede game kwam Sandy toch wat beter in haar spel en kwam terug tot 6-6. Maar via 11-9 ging Madouc weer verder waar ze mee bezig was en speelde de game eenvoudig uit met 21-13 en bracht de stand op 4-2 voor Almere.

In de eerste gemengd dubbelpartij stonden Dave Khodabux en Gita Djajawasito tegenover Saber Afif en Pascalle van Nielen-Janssen. De eerste game werd betrekkelijk eenvoudig gewonnen met 21-12. Zo makkelijk werd de tweede game niet. Saber en Pascalle haalden nog even alles uit de kast en bij Dave en Gita liep het even wat minder waardoor de game met 17-21 verloren ging. De derde ging als de eerste. Via 11-6 was de spanning in deze game snel verdwenen. Dave en Gita speelden het probleemloos uit en wonnen wederom met 21-12. De winst was in ieder geval binnen met de 5-2 tussenstand.

De laatste partij was het gemengd dubbel tussen Leon Nottelman met Tamara van der Hoeven en Ruben Kweekel met Kristey Latukolan. Dat leek ook een partij die simpel gewonnen zou worden gezien de eerste game. Die werd met 21-11 gewonnen. Onnodig, mede door een aantal missers, ging de tweede game met 17-21 verloren en leek de spanning in de partij terug. Maar Leon en Tamara hielden Ruben en Kristey in de derde game eenvoudig op afstand en wonnen die met 21-15. De eindstand kwam daarmee op 6-2.

Hiermee is plaatsing in de kampioenspoule een feit. De eerste wedstrijd zal volgens het huidige schema gespeeld worden op zaterdag 3 december om 19.00 en dat wordt hoogstwaarschijnlijk een thuis wedstrijd.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!