Moederdag 2019

Broodnodige vier punten voor VELO tijdens Nederlandse Badminton Eredivisie weekend

Broodnodige vier punten voor VELO tijdens Nederlandse Badminton Eredivisie weekend

Zaterdag 28 oktober speelde VELO een belangrijke wedstrijd tegen Duinwijck. Deze laatste wedstrijden zijn bepalend voor het aantal bonuspunten waarmee de teams starten in de tweede fase.

› alles over het Badminton Festival!

Extra spannend was de wedstrijd voor VELO speelster Dorien Lups, die vorig seizoen nog uitkwam voor Duinwijck.

Dorien Lups en Myke Halkema mochten direct aantreden tegen Raquel Humphris en Marije Bloem. De dames van VELO gingen voortvarend van start en namen al snel een voorsprong. De wedstrijd ging overtuigend naar de Wateringse ploeg met 14-21 en 12-21.

Op de baan ernaast werd het spektakelstuk van de avond gespeeld. Kopman Jim Middelburg deed weer mee na geblesseerd te zijn geweest en dubbelde met Alex Vlaar tegen Jordy Hilbink en Jorrit de Ruiter. Beide duo's stonden als een huis en gaven zich in de verdediging niet zomaar gewonnen. Wanneer je dacht dat er een punt gescoord zou worden kwam de shuttle toch elke keer weer net 1 of 2 keer extra terug. Jim en Alex wisten de eerste game naar zich toe te trekken met 19-21. In de tweede gaven ze iets te makkelijk de aanval weg en werd het 21-15 voor de mannen van Duinwijck. Gelukkig vonden Jim en Alex in de beslissende set weer hun eigen spel en wonnen zij deze met 17-21.

De herendubbel duurde zo lang dat de damesenkel van Marleen Kuipers tegen Debora Jille gespeeld kon worden voordat de herendubbel afgelopen was. De eerste game ging naar Debora met 21-12. Daarna wist Marleen lange tijd voor te staan, maar het mocht niet baten: Debora herpakte zich en won met 21-18. Hierna ging Dorien de baan op voor de single tegen Raquel, terwijl op de andere baan Rowan Scheurkogel mocht aantreden tegen Jerry Natenstedt. Dorien gaf aan wat zenuwen te hebben maar in haar spel was daar niks van terug te zien. Ze speelde overtuigend en won de partij met 18-21 en 16-21. Rowan had helaas geen antwoord op het aanvallende spel van Jerry. Jerry speelde dikwijls een scherpe netbal waarna hij de daaropvolgende lob kon afmaken met een steile smash. Het werd 21-15 en 21-10 voor Jerry.

De laatste single van deze avond ging tussen Alex Vlaar en Jordy Hilbink. Alex ging vlot van start en pakte een kleine voorsprong maar kon deze helaas niet vasthouden. De ervaring en het vermogen van Jordy om alles terug te brengen zorgde ervoor dat het 21-11 en 21-6 werd voor Jordy.

Tot slot werden de gemengd dubbels gespeeld. Jim en Myke speelden tegen Jorrit en Debora. Jim en Myke lieten geen spaan heel van hun tegenstanders en wonnen de eerste game met 21-8. In de rust tussen de sets gaf het duo van Duinwijck op in verband met een blessure van Debora. De andere mix werd gespeeld door Marleen Kuipers en Ewout Beukers. Aan de overkant stonden Marije Bloem en Ralph Starren. Marleen en Ewout speelden met vlagen goed, maar waren te wisselvallig om de winst naar zich toe te kunnen trekken. Het werd 21-17 en 21-15 voor Duinwijck.

Hiermee komt de eindstand van deze avond op een 4-4 gelijkspel. Komende zaterdag speelt VELO om 19.00 uur tegen Smashing in de eigen VELO-hal en op zondag om 16.00 uur de inhaalwedstrijd tegen Victoria bij BCRS in Spijkenisse. Deze wedstrijden zullen gaan uitmaken of en met hoeveel bonuspunten VELO de kampioenspoule in gaat, dus kom ons allemaal aanmoedigen!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!