clubzoeker

Almere boekt knappe 6-2 eredivisieoverwinning op DKC

Almere boekt knappe 6-2 eredivisieoverwinning op DKC

De Flevolanders hebben in hun eerste wedstrijd in de kampioenspoule goede zaken gedaan door het Haagse DKC met 6-2 te verslaan. Beide ploegen konden niet in de sterkste opstelling aantreden maar het niveau was er niet minder om.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Alleen Nederlands kampioen Mark Caljouw en Marlies Baan wisten hun partij te winnen maar de overige zes waren voor de Almeerders. Volgende week wordt er gespeeld in een zogeheten dubbelweekend.

Door omstandigheden een verrassend dames dubbel bij Almere. Manon Sibbald en Gita Djajawasita moesten het opnemen tegen het regelmatig samenspelende Haagse duo Marlies Baan en Daisy Bommeleijn. Dat ging over het algemeen goed. Manon en Gita namen een 11-7 voorsprong en die bleef tot het einde van de eerste game die met 21-16 werd binnengehaald. In de tweede game kwamen ze op een 6-2 achterstand. Wetende weer aan de bak te moeten werd al snel weer een 11-10 voorsprong genomen. Vanaf dat moment was het gedaan met Marlies en Daisy. Manon en Gita schakelden nog een tandje bij en stoomden snel door naar 21-12 en de winst was binnen.

Bij de heren dubbel speelden Jelle Maas en Dave Khodabux tegen Mark Caljouw en Thomas Wijers. De mannen waren aan elkaar gewaagd en dat bleek ook in het scoreverloop. Na een 11-10 en een 15-15 tussenstand waren het Jelle en Dave die met 21-17 de eerste game op hun naam brachten. In het begin van de tweede game namen Mark en Thomas een voorsprong van 3 punten. Na 0-3, 8-11 en 10-13 bracht een sterke fase van Jelle en Dave de ommekeer in de game en namen een 14-13 voorsprong. Vanaf dat moment kwamen de Hagenaars er nauwelijks meer aan te pas en werd met 21-16 ook hier een 2-0 overwinning behaald. Tussenstand 2-0 voor Almere.

Aram Mahmoud nam het op tegen de gelouterde alleskunner Michiel Kruijt. Aram begon goed aan de partij en nam direct een voorsprong. Hoewel Michiel nog met 7-8 langszij kwam was de rust met 11-9 voor Aram. Hij nam het heft in handen en bouwde zijn voorsprong uit naar 18-14. Dat betekende echter geen capitulatie van Michiel want die kwam tot twee maal toe sterk terug. Eerst naar 18-17 en daarna van 20-17 naar een 20-21 voorsprong. Maar Aram speelde bekeken en na het spannende einde was de winst met 24-22 voor Aram. Ook in de tweede game nam Aram een voorsprong (7-3) en ging rusten met 11-6. Na de rust liep Aram snel uit en Michiel leek wat geïrriteerd en was duidelijk ontevreden over zijn spel. Daar maakte Aram dankbaar gebruik van en zette Almere met 21-9 op een 3-0 voorsprong.

Een heel goed spelende Manon Sibbald kon voor haar tweede overwinning gaan en deed dat ook met speels gemak. In de eerste game werd Kyra van der Heij met 21-2 te kijk gezet. In de tweede game liep het iets minder soepel maar ook die game was afgetekend voor Manon. Met een schitterend punt benutte ze haar matchpoint en met 21-12 bracht ze daarmee Almere op een comfortabele 4-0 voorsprong.

Tamara van der Hoeven nam in het haar dames enkelpartij op tegen Marlies Baan. Tamara had het moeilijk tegen Marlies die op de juiste momenten haar punten scoorde. Via 11-9 was de eerste game dan ook met 21-16 voor Marlies. Na 8-11 in de tweede game leek het wat beter te gaan met Tamara. Ze kwam knap terug en nam zelfs een 14-13 voorsprong. Maar waar Tamara toen een keer scoorde, scoorde Marlies twee keer en pakte de voorsprong weer terug. Bij 17-20 kwam Tamara nog wel terug tot 19-20 maar een foutservice deed haar de das om en Marlies pakte het eerste punt voor DKC.

Voor Sebastiaan Li de zware opgave Mark Caljouw te verslaan. Sebastiaan begon goed en nam brutaal een 4-1 voorsprong. Zijn goede spel bracht echter ook het beste uit Mark boven. Na een 10-11 ruststand liet de Nederlandse kampioen en nummer 37 op de wereldranglijst er geen misverstand over bestaan wie er de beste was. Mark bouwde zijn voorsprong snel uit en pakte de game met 21-13. In de tweede game deed hij er nog een schepje bovenop. Niet dat Sebastiaan slecht speelde maar Mark is gewoon te goed. Met 21-7 bracht hij de tussenstand op 4-2.

Met nog de twee mixpartijen voor de boeg kon DKC de stand nog gelijk trekken. Maar Gita Djajawasita en Léon Nottelman stelden de zege tegen Kyra van der Heij en Thomas Wijers voor Almere veilig. De eerste game ging aanvankelijk nog wel gelijk op maar uiteindelijk werd in het tweede deel het verschil gemaakt. Na 11-9 ging de winst met 21-17 naar Almere. In de tweede game werd het verschil bij 11-7 al gemaakt. De zege kwam niet meer in gevaar en met 21-13 kwam Almere op 5 punten en waren dus zeker van de winst.

Maar het was Almere er wel aan gelegen om ook het zesde punt binnen te halen. Die opdracht hadden Tamara van der Hoeven en Jelle Maas. Zij vonden tegenover hen Daisy Bommeleijn en Michiel Kruijt. Tamara en Jelle begonnen erg sterk en pakten vlotjes een 11-2 voorsprong. Dat verschil kon worden vastgehouden en met 21-14 was de eerste game binnen. In de tweede game kon het alle kanten op en waren de koppels zeer aan elkaar gewaagd. Na 10-11 kwamen Daisy en Michiel bij 18-20 op gamepoint. Maar na een mooie crossbal en goede smash van Tamara stond er ineens het matchpoint voor Almere op het bord. Die werd meteen benut door een fout aan Haagse kant. Met 22-20 brachten ze de 6-2 eindstand op het bord.

Volgende week het zogenaamde dubbelweekend. Zaterdag 16 december om 19.00 uur uit tegen Amersfoort en zondag 17 december om 14.00 uur thuis in Sporthal Raggers tegen VELO.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!