Finale lonkt voor Almere na 7-1 uitzege op VELO

Finale lonkt voor Almere na 7-1 uitzege op VELO
Moederdag 2019

Een rechtstreekse finaleplaats om het landskampioenschap komt voor Almere nu wel heel dichtbij. We zijn er nog niet.

› alles over het Badminton Festival!

Omdat directe concurrent Duinwijck niet verder kwam dan een 5-3 overwinning bij Amersfoort en Almere zelf de uitwedstrijd tegen VELO met 7-1 won volstaat in de resterende wedstrijd 1 punt om die plaats veilig te stellen. Die wedstrijd is zaterdag 27 januari om 19.00 uur in onze eigen Sporthal Raggers. Mocht er minimaal 1 partij gewonnen worden dan is dit de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Kom kijken want in dat geval is er ook sprake van een uitzwaaiwedstrijd.

In de herendubbel stonden Dave Khodabux en Jelle Maas tegenover Rowan Scheurkogel en Ewout Beukers. Op papier misschien geen probleem maar een walkover werd het beslist niet. Na de 11-10 bij de rust namen Rowan en Ewout zelfs een 14-12 voorsprong. Dus moesten Dave en Jelle alle zeilen bijzetten om de game in winst om te zetten. Bij 17-17 lukte dat en scoorde het Almeerse koppel vier keer achter elkaar: 21-17. In de tweede game ware Dave en Jelle wat beter bij de les. Na 11-7 en 17-12 was de winst met 21-14 binnen.

Met de damesdubbel mocht Cheryl eindelijk weer eens in het Almeerse tenue spelen. Samen met Ilse Vaessen mocht ze proberen het sterke Wateringse duo Myke Halkema en Dorien Lups te verslaan. In de eerste game ging het van een leien dakje en liepen ze snel uit naar 11-3. Myke en Dorien kwamen er totaal niet aan te pas en Cheryl en Ilse scoorden erg lustig op los. De game werd met maar liefst 21-8 gewonnen. Natuurlijk is dat geen garantie voor de winst in de tweede game en dat bleek. Nog wel met 6-2 en 11-10 voor maar van dat grote krachtsverschil was nu geen sprake. Na 13-16 achter kwamen de Almeersen nog wel terug tot 17-17 en 19-19 maar het eerste gamepoint in deze game was voor Myke en Dorien en dat werd meteen benut. In de derde game een 0-3 en 10-11 achterstand maar een tussensprint leverde een voorsprong op die niet meer uit handen werd gegeven. Na 15-12 was de winst voor Almere met 21-17 en een 2-0 voorsprong op VELO. In de thuiswedstrijd stond het na de dubbels 2-0 voor VELO dus een prima start van de wedstrijd.

Tamara van der Hoeven mocht zich weer eens opmaken voor een enkelpartij. Marleen Kuipers maakte het Tamara soms wel lastig maar de winst kwam nooit in gevaar. Aan het einde van de eerste game kwam Marleen nog wel dicht in de buurt maar de game was met 21-18 voor Tamara. In de tweede game verging het haar iets gemakkelijker. Na 11-7 bij de rust nam ze iets meer afstand en kon Marleen niet echt meer voor gevaar zorgen. Met 21-15 bracht Tamara de stand op 3-0 in Almeers voordeel.

Na de winst van Tim Vaessen de avond ervoor stond hij nu tegenover ex-Almerespeler Alex Vlaar. Hoewel Tim in de eerste helft van de game (8-11) goed bij kon blijven nam Alex daarna snel afstand en liep door naar een 21-12 winst. In de tweede game ging Alex door zoals hij in de eerste was geëindigd. Hij bleef goed druk houden, scoorde zijn punten en dwong Tim tot het maken van de fouten. Na 11-5 bij de rust was het met 21-7 snel gebeurd en bracht Alex het eerste punt voor VELO op het scorebord.

Aram Mahmoud had weinig te dulden van Rowan Scheurkogel. Hij nam vlot een 11-3 voorsprong en stoomde in een keer door naar 21-7. In het begin van de tweede game kwam er toch wat zand in de motor. Aram kwam met 4-0 achter maar wist de schade te repareren en ging met 11-8 voor de rust in. In het vervolg gunde hij Rowan slecht twee puntjes en drukte het verschil maar al te duidelijk uit in cijfers: 21-10 en een 4-1 voor Almere.

Dorien Lups was de tegenstandster van Manon Sibbald. In de vorige ontmoeting tussen de twee speelsters was Manon met twee keer 21-15 te sterk. Na een 9-11 vergrootte Dorien haar voorsprong en kwam bij 14-20 op gamepoint welke gelijk werd gepakt. Mede door wat te vaak uit te slaan hielp ze Dorien aan de gamewinst. In de tweede game was het Dorien die vier maal op rij uitsloeg. Bij de break stond Manon voor met 11-5 en speelde ze weer zo als we haar graag zien. Fel, aanvallend en goed verdedigend. Na haar 'enge moment' aan het net was het verschil al gemaakt en pakte ze de game overtuigend met 21-11. In de derde game was het krachtsverschil kleiner maar Manon dicteerde over het algemeen het spel. Ze nam weer voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Met 21-16 zette ze Almere op een comfortabele 5-1 voorsprong op VELO.

Tijd voor de gemengd dubbels. Na het wat matige optreden tegen Amersfoort werd er nu wel winst verwacht van Ilse Vaessen en Leon Nottelman. Echt geweldig liep het niet maar tegen Wendy Slaats en Ewout Beukers een mooie gelegenheid zich te revancheren op het verlies van de vorige avond. Bij de break wel met 10-11 achter maar met hard werken werd de game toch nog vrij eenvoudig met 21-15 gewonnen. De tweede game liep als de eerste. Ook nu met 10-11 achter maar het verschil werd aan het eind gemaakt met 21-17 winst een de 6-1.

Eindelijk weer eens Jelle samen met Cheryl in de mix. Tegen Myke en Alex lieten ze maar weer eens zien een sterk koppel te zijn. Een vrij makkelijke eerste game en na 11-6 en 16-8 was het verschil al gemaakt. Met 21-13 kwamen Myke en Alex er niet aan te pas. De tweede game was er een die alle kanten op kon want nu was het krachtsverschil minimaal. Na 11-9 en 18-16 kwamen Myke en Alex toch noch met 18-19 langszij. Na wat match- en gamepoints ging de winst met 24-22 uiteindelijk naar Cheryl en Jelle.

Een knappe 7-1 overwinning op de regerend Nederlands kampioen en een hele grote stap naar een rechtstreekse finaleplaats om het landskampioenschap op 10 maart in Den Bosch. Met dank aan Amersfoort dat vandaag 3 punten van Duinwijck wist af te snoepen. Niets is nog zeker maar een winstpartij tegen Duinwijck komende zaterdag en de finale is daar. Dus kom zaterdag 27 januari om 19.00 uur naar Sporthal Raggers Almere, maak het mee en steun team 1.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

De Nederlandse A-ploeg is inmiddels van Jakarta doorgereisd naar Tokio voor de Japan Open 2019 en vandaag ging dat BWF World Tour…

23 juli 2019

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!