Gelijkspel voor Almere tegen DKC

Gelijkspel voor Almere tegen DKC

Na het verlies vorige week tegen Duinwijck zou Almere met een uitzege op DKC goede zaken kunnen doen in de kampioenspoule. Maar de Almeerders kwamen niet verder dan een 4-4 gelijkspel.

› alles over het Badminton Festival!

Enigszins verrassend werd slechts éé enkelpartij gewonnen. Alleen Manon Sibbald won haar partij, zij het met enige moeite, van Demi Brehler. De beide dubbels werden gewonnen en de gemengd dubbels werden door de ploegen verdeeld. Almere gaat wel aan de leiding in de stand met twee punten voorsprong op Duinwijck. Volgende week een dubbelweekend voor Almere met de wedstrijden op zaterdag thuis tegen Amersfoort en zondag uit tegen VELO.

De spits werd vanavond afgebeten door Ilse Vaessen en Tamara van der Hoeven. Zij namen het op tegen Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan. Na een kleine achterstand in de eerste game ging het toch wat beter lopen bij Ilse en Tamara. Ze gingen de rust in met een 11-8 voorsprong. Ze konden die langzamer hand uitbouwen en pakten die game met 21-16. Een vrijwel zelfde beeld in de tweede game alleen namen Alyssa en Marlies een voorsprong bij de rust met 11-9. Maar dat werd snel recht gezet. Met vijf punten achter elkaar stond het al weer snel 14-9 voor Almere. Dat verschil werd vastgehouden en ook de tweede game eindigde in 21-16.

Bij de heren waren het Jelle Maas en Dave Khodabux die de punten moesten pakken. Tegen Thomas Wijers en Raymond Lagrouw pakten ze eenvoudig de eerste game. Het verschil werd dan ook duidelijk uitgedrukt in cijfers: 21-10. Zo simpel als de eerste game liep zo moeizaam ging de tweede. Thomas en Raymond boden uitstekend partij maar bij Jelle en Dave zat af en toe wat zand in de motor. Na 11-9 kwamen de Almeerders bij 20-17 op matchpoint. Met twee punten van de DKC-ers werd het toch nog even spannend maar het laatste matchpoint werd toch binnen gehaald: 21-19 en een mooie 2-0 voorsprong op DKC.

Manon Sibbald trad aan tegen Demi Brehler. Dat lijkt op voorhand een eenvoudige overwinning te worden voor Manon maar daar leek in het in begin zeker niet op. Demi speelde onbevangen en nam brutaal een 9-5 voorsprong. Toen leek Manon het genoeg te vinden en trok de stand met 9-9 gelijk. Dat bracht Demi echter niet van haar stuk en ging met 11-9 voor de rust in. Ze liep zelfs uit naar 14-10. Manon kreeg maar niet echt vat op haar spel en verloor toch wel verrassend (17-21) de game. In de tweede game werd het krachtsverschil toch wel duidelijk. Manon, gecoacht door Joris, schakelde een tandje bij en liep snel uit naar 6-1 en 11-3. Demi speelde dapper maar de game ging met 21-11 naar Manon. Ook in de derde game was Manon die het spel bepaalde. Na 11-7 en 17-11 in het haar voordeel kreeg ze Demi met 21-13 op de knieën.

Ondertussen was Sebastiaan Li begonnen aan zijn partij tegen Michiel Kruijt. Michiel nam snel afstand en leek de eerste game eenvoudig te gaan winnen. Maar Sebastiaan kwam knap terug tot 8-11 en kon goed bijblijven tot 19-20. Maar Michiel benutte toch zijn matchpoint en pakte dus met 21-19 de game. In de tweede game was het dan toch snel gedaan. Na 3-6 en 5-11 achter scoorde Michiel achter elkaar en had Sebastiaan weinig meer in te brengen. Met een duidelijke 21-8 werd het verschil gemaakt. Tussenstand 3-1 voor Almere.

Aram Mahmoud stelde toch wel wat teleur. Na zijn uitstekende optreden van vorige week, winst op Jordy Hilbink, verliep het nu een stuk minder goed. Na 7-11 leken er nog alle kansen maar aan die hoop maakte Dennis snel een eind. Hij denderde in een keer door naar 16-8 en pakte de game met 21-10. Ook in de tweede game een achterstand voor Aram. Na 0-3 stond het 7-11 bij de break. Maar toen kende Aram een opleving en nam een 17-13 voorsprong. Dennis wist toch weer terug te komen en stond het plotseling weer gelijk op 18-18. Aram speelde vaak net iets te diep en daar had Dennis en goede kijk op. Hij zag de shuttle telkens buiten het speelveld vallen en scoorde daar veelvuldig meer. Bij 18-20 kreeg Dennis 2 matchpoints en dat was genoeg voor de overwinning met 21-19. Aram was dan ook niet tevreden over zijn vertoonde spel.

Ook Madouc Linders behaalde vorige week een mooie overwinning maar dat geeft natuurlijk geen garantie voor de partijen die nog volgen. Dat bleek in haar wedstrijd tegen Marlies Baan. Madouc keek vrijwel de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Nu speelde Marlies ook wel een prima partij. Met een 11-8 voorsprong bij de rust bleef dat verschil in tact en pakte Marlies de game met 21-17. Ook in de tweede game kwam Madouc achter en stond het al snel 4-10. Ze kwam nog wel terug tot 11-11 maar daarna was het toch gedaan. Marlies liep uit naar 15-11 en pakte de 2-0 overwinning na 21-14. Dat betekende een toch wat tegenvallende 3-3 tussenstand.

Misschien kon de winst noch mee naar Almere worden genomen als de beide mixen zouden worden gewonnen. Jelle Maas en Tamara van der Hoeven waren toch wel aan hun stand verplicht hun partij tegen Thomas Wijers en Alyssa Tirtosentono te winnen. Dat deden ze ook maar het krachtsverschil was niet overduidelijk. Na 11-10 bij de break werd de voorsprong maar langzaam uitgebouwd maar pakten ze de game toch nog relatief eenvoudig met 21-16. Ook in de tweede game was het verschil niet groot. Wel steeds de voorsprong maar toch wel een wat moeizame 21-18 zege in de tweede game en daarmee kwam Almere weer op voorsprong.

Nu was aan Léon Nottelman en Ilse Vaessen om de overwinning veilig te stellen. Maar tegen Michiel Kruijt en Daisy Bommeleijn wisten iedereen op voorhand dat dat geen eenvoudige opgave was. En dat bleek. Nu leek er bij 7-11 achter nog wel wat mogelijk maar daar dacht het Haagse koppel anders over. Met 21-12 was het verschil wel duidelijk gemaakt. In de tweede game konden Léon en Ilse goed partij bieden en gingen zelfs met een 11-10 voorsprong rusten. Maar de winst was met 21-18 toch verdiend voor Michiel en Daisy.

Het gelijkspel was niet het gewenste resultaat maar de Almeerders hebben het wel in eigen hand. Ze gaan dan ook met twee punten voorsprong aan de leiding in de kampioenspoule waar de andere wedstrijd, Amersfoort – VELO, in 2-6 eindigde. Komende zaterdag om 19.00 uur is Amersfoort de tegenstander in Sporthal Raggers en moet er een goed resultaat worden neergezet. In dit dubbelweekend volgt de zondag erna de uitwedstrijd tegen VELO.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

De Nederlandse A-ploeg is inmiddels van Jakarta doorgereisd naar Tokio voor de Japan Open 2019 en vandaag ging dat BWF World Tour…

23 juli 2019

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!